Obavijesti

News

Komentari 45

'Melania ne pomaže Donaldu': Je li mu Ivanka desna ruka?

'Melania ne pomaže Donaldu': Je li mu Ivanka desna ruka?
1

Donald Trump je protekli tjedan proveo u Europi i na Bliskom istoku te kao i obično privukao veliku pažnju medija. No, ono što intrigira javnost je odnos snaga u Bijeloj kući...

VIDEO

Protekli tjedan obilježilo je "bombardiranje" medija s Donaldom Trumpom i njegovim putovanjem Europom, a ono što je javnost primijetila je pitanje tko je zapravo prava politička Prva dama - Melania ili Ivanka? Glasine je potaknulo Melanijino čudno ponašanje, kad je u dva dana dvaput odbila ruku svog supruga Donalda. Prvi put u ponedjeljak tijekom posjeta Izraelu, a u drugi put u utorak popodne tijekom dolaska u Rim.

Donald i Melania Trump

Neki to tumače kao probleme u braku. Trumpa se na početku mandata prozivalo kako ignorira svoju suprugu, a prilikom izlaska iz automobila ili zrakoplova ostavljao je Melaniju iza sebe. Mnogi su komentirali kako Trumpu očito nedostaje odgoja, a neki su zaključili da u tom braku više nema ljubavi. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju tvrde da Trump ostavlja dojam hladne osobe, bez manira niti ikakve želje da ugodi supruzi, što na Melaniju djeluje depresivno, a par se sve više udaljava.

Donald i Ivanka Trump

S druge strane, još i prije Trumpove inauguracije pričalo se da će ured Prve dame Amerike biti dodijeljen Ivanki. Ona se planira posvetiti problemima poput globalnog zatopljenja, iako njezin otac i dalje negira klimatske promjene. 

Melania se našla na udaru medija kad je bilo objavljeno da će ona i sin Barron ostati živjeti u New Yorku dok Barronu ne završi školska godina. Ivanka se, pak, s mužem i troje djece preselila u pet i pol milijuna dolara vrijednu kuću u ekskluzivnom kvartu Kalorama u Washingtonu.

- Kad je Melania odsutna zbog drugih dužnosti, Ivanka je prirodni izbor koji će uskočiti na njeno mjesto u političkim dužnostima Prve dame. Dosad se pojavila na sastanku s kineskim čelnicima, pratila oca kad je posjetio zrakoplovnu bazu u Doveru i dočekala nedavno oslobođenog američkog humanitarca u Ovalnom uredu. CNN-ova suradnica Angela Rye kritizirala je Ivankino promaknuće, a čak je implicirala da se Ivanka "igra Prve dame".

- Kad kažemo da su te uloge loše definirane, to znači i da nemamo ništa čime ih možemo držati odgovornima. Ne možemo pokazati na ranije izvršitelje te uloge i usporediti ih s njima. Oni se istovremeno nadaju da će im ovako loše definirane uloge omogućiti ulazak u sukobe interesa bez previše pažnje javnosti. Mislim da je pravi problem to što svi znamo koju ulogu Ivanka ima. To je uloga Prve dame zato što Melania ne pomaže Donaldu - dodala je Rye.

Preostaje vidjeti kako će predsjednik Trump reagirati na, čini se, intimnu bitku za njegovu desnu ruku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...