Obavijesti

News

Komentari 13

Merkel iskazala zabrinutost za europske građane u Britaniji

Merkel iskazala zabrinutost za europske građane u Britaniji

Njemačka kancelarka Angela Merkle komentirala je buduću suradnju i odnos s Velikom Britanijom, nakon izlaska iz Europske Unije. Nada se da će EU i Velika Britanija ostati prisni partneri

VIDEO

 Njemačka kancelarka Angela Merkel obećala je u srijedu britanskoj vladi pravedne i konstruktivne pregovore, nadajući se da će Europska unija i Velika Britanija ostati prisni partneri, posebno zbog brojnih europskih građana koji žive u toj zemlji.

Britanska premijerka Theresa May potvrdila je u srijedu da je Ujedinjeno Kraljevstvo nakon više od 40 godina pokrenulo proceduru izlaska iz Europske unije, ocijenivši da je riječ o povijesnom trenutku i velikoj prekretnici s koje nema povratka.

"Mi kao Europska unija vodit ćemo pregovore koji su pred nama pravedno i konstruktivno. Nadam se da je do istog stalo i Velikoj Britaniji“, rekla je Angela Merkel.

Odbacila je želje britanske premijerke Therese May za paralelnim pregovorima o izlasku iz EU-a i o budućim odnosima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Prvo se moramo dogovoriti oko toga kako rasplesti tijesnu povezanost između Velike Britanije i Unije. Tek kad je to pitanje riješeno možemo, i ja se nadam da će to biti uskoro, početi pregovarati o našim budućim odnosima“, rekla je njemačka kancelarka.

Iskazala je zabrinutost za europske građane koji žive u Velikoj Britaniji.

"Izlazak Velike Britanije iz EU-a za brojne je građane EU-a povezan s brigama vezanim uz vlastitu budućnost. Zato želim da Velika Britanija i EU ostanu prisni partneri“, rekla je Merkel aludirajući i na oko 320.000 njemačkih državljana u Velikoj Britaniji za koje Brexit, kako je rekla, "ne smije predstavljati uskraćivanje prava“.

Pitanje prava ostanka državljana Europske unije u Velikoj Britaniji bit će jedno od najvažnijih poglavlja u pregovorima o budućnosti odnosa Velike Britanije i Europske unije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a