Obavijesti

News

Komentari 71

Milan Bandić: Baldasar i ja smo početak pravog puta, puta rada

Milan Bandić: Baldasar i ja smo početak pravog puta, puta rada
5

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako se Ivo Baldasar ne učlanjuje u njegovu stranku već je njihov kandidat za gradonačelnika Splita

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i splitski kolega Ivo Baldasar u Zagrebu su u četvrtak održali konferenciju za medije nakon što su potpisali sporazum o suradnji. 

- Nema trećeg puta, rekao je Milanović. Ovo danas što smo napravili će to demantirati. Ima put rada, solidarnosti i zajedništva. Moj Baldasar je naučio u Splitu biti na čelu grada i raditi. Mi smo istih svjetonazora, uvjereni smo socijaldemokrati. Okupit ću sve gradonačelnike kojima je dosta. Pokazat ću put rada i uljuđene Hrvatske. A ne Hrvatske ukopane u rovove - rekao je Milan Bandić. 

Istaknuo je kako ''ova potrošena Vlada odlazi u paketu'' te da on očekuje izbore ''kao da će biti sutra''. 

- Ljudima je pun kufer obećanja. Prošla Vlada je bila najgora u zadnjih osam, a ova tu je propala jer nije znala biti mudra i šutjeti - poručio je Bandić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je početak pravog puta - put rada. Ivo i ja ovo planiramo već mjesecima. Otkrit ću vam zašto sam izašao iz SDP-a. 2009. godine, bio sam tada gradonačelnik Zagreba. Ja na Predsjedništvu tražim da svi oni koji se žele kandidirati za predsjednika države, da se napravi anketa, da stranka podrži onoga s najviše glasova. Ja sam tada bio najpopularniji čovjek u SDP-u. To se nije stavilo na dnevni red, nego na drugu sjednicu, koje nikad nije bilo. Tada sam vidio gdje to ide, i izašao sam iz stranke. Politički sam učio te ljude hodati, za rukicu, ništa nisu naučili. Otišao sam sam na izbore i dobio 800.000 glasova, 40 posto. Da je stranka to dozvolila, imala bi i premijera i predsjednika, jer bih se prošetao tim izborima. Prošetao. Ja ne mogu biti ništa drugo nego uvjereni socijaldemokrat i antifašist. To mi je majka dala s majčinim mlijekom - poručio je Bandić te dodao kako se Ivo Baldasar ne učlanjuje u njegovu stranku već je njihov kandidat za gradonačelnika Splita. 

Bandić nije propustio komentirati i krizu vlasti. 

- Ima ljudi koje ne možete s vlasti otjerati bez kolca. Naročito kad znaju da se više nikad neće vratiti na vlast - kazao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a