Obavijesti

News

Komentari 482

Milanović je potvrdio: Više se neću kandidirati za šefa SDP-a

Milanović je potvrdio: Više se neću kandidirati za šefa SDP-a
4

Zatražit ću da se što prije sastane Glavni odbor stranke i raspiše izbore. Po mom sudu, bolje je što prije kako bi se stranka mogla pripremiti za lokalne izbore 2017., kaže Milanović

VIDEO

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, u ponedjeljak u 14 sati  službeno je objavio da se neće kandidirati na idućim unutarstranačkim izborima, koji se moraju održati 150 dana nakon parlamentarnih izbora. To je posljedica rezultata parlamentarnih izbora na kojima je Narodna koalicija, predvođena SDP-om i Milanovićem osvojila, za njih, razočaravajućih 54 mandata.

- Zatražit ću da se što prije sastane Glavni odbor stranke i raspiše unutarstranačke izbore. Po mom sudu, bolje je što prije kako bi se stranka mogla pripremiti za lokalne izbore 2017. - rekao je Milanović.

 

Milanović je potvrdio: Više se neću kandidirati za šefa SDP-a! Reporter: Romana Bilešić, 24sata

Posted by 24sata on Monday, September 12, 2016

Milanović prije konferencije bacio smeće

'Od velike koalicije ništa, to ne dolazi u obzir'

- Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku, onima koji nisu ne zamjeram, očito je neki dublji poremećaj prisutan u hrvatskoj poltiici i društvenom životu, ali to ne može služiti kao izgovor. Vidjeli smo rezultate. Bila je slaba izlaznost. Naprosto stvari stoje tako, to je činjenica. Treba biti realan, ali ništa ne ukazuje na to da bi vlada HDZ-a i SDP bila stabilna i učinkovita. Vlada je najvažniji organ ustavni, vodi brigu o razvoju, predlaže proračun, provodi unutarnju politiku. Od velike koalicije ništa, to ne dolazi u obzir - rekao je Milanović.

'Čestitat ću im kada nam se ispričaju za klevete'

- Spreman sam čestitati Plenkoviću kada nam se ispričaju za sve klevete na naš račun, da smo štitili udbaške egzekutore. To je bio forte njihove kampanje, to je bilo lažno i opasno - rekao je.

Za šefa HDZ-a Andreja Plenkovića kazao je da je bio štićenik u komunističkom režimu i da je odrastao sa srebrnom žličicom u ustima. Dodao je da očekuje ispriku zbog spornih izjava.

- Moja čestitka mu i tako ne znači ništa -  dodao je.  

'Izlasnost je sve manja. Nešto se događa, ali nisu krivi građani'

- Moje iskustvo je takvo da nakon 10 godina, da bih pobijedio moram pobijediti sa 5:0, dakle uvjerljivo. Ova sva iskustva su rezultat nekih tijesnih čudnih poraza. Izlaznost je sve manja. Dakle, nešto se događa, ali za to nisu krivi građani - rekao je Milanović.

Upitali su ga je li mu žao zbog Plenkovićeve majke, Milanović je ponovio da s time nikoga nije htio uvrijediti, te upitao je li njima žao za sve ono što su oni rekli.

'Ne vidim mogućnost vlade SDP-a i Mosta'

Kazao je da su šanse za formiranje vlade sa Mostom minimalne i gotovo nemoguće, te da ne vidi kako bi to dovelo do stabilne vlade.

- Ne vidim tu mogućnost, iskreno o tome nismo uopće razgovarali. Računali samo da će nam građani dati najveće povjerenje, ali to se nije dogodilo - rekao je Milanović.

'Vidjet ću što ću raditi. Sigurno se neću dosađivati'

Hoće li biti saborski zastupnik?

- Deset godina sam već u ovom dnevnom političkom ritmu. Vidjet ću s čim ću se baviti, ali sigurno je da se neću dosađivati - rekao je Milanović i dodao kako mu se Plenković nedavno požalio kako mu je teško ovih nekoliko mjeseci, a on mu je samo odgovorio: "10 godina. And I'm still kicking".

Za svoje napade na srbijanski državni vrh rekao je da to nije desničarenje i da će to i dalje raditi. Rekao je da je činjenica da srpska manjina u ogromnoj većini glasa za SDP, a predstavnici Srba dobivaju mrvice.

Kaže da se nikome nije dodvoravao, da se nikada nije predstavljao kao zastupnik nečijih privatnih interesa.

Tko će doći nakon Milanovića?

- Za sve sam odgovoran ja. Kada završi dobro zaslužni smo svi, a kada završi loše kriv sam ja. I to uvijek ponavljam - rekao je Milanović.

Ovom objavom zapravo je započeo neformalan postupak traženja novog lidera SDP-a. Kao najizgledniji kandidati za Milanovićevog nasljednika spominju se Tonino Picula, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 482
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje