Obavijesti

News

Komentari 98

Milanović: Mandelin život i rad su i u Hrvatskoj bili nadahnuće

Milanović: Mandelin život i rad su i u Hrvatskoj bili  nadahnuće
2

Pamtit ćemo Nelsona Mandelu kao jedinstvenu svjetsku političku ličnost, privrženu i predanu idealima demokracije, stoji u sućuti premijera Milanovića Jacobu Zumi

VIDEO

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je sućut predsjedniku Republike Južne Afrike Jacobu Gedleyihlekisi Zumi u povodu smrti Nelsona Mandele. U sućuti predsjednika Vlade stoji:

"S dubokom smo žalošću u Hrvatskoj primili vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Južne Afrike, narodnog vođe i heroja borbe protiv apartheida Nelsona Mandele. Njegov život i  rad i u Hrvatskoj su  bili nadahnućem i primjerom mnogima, osobito u danima naših vlastitih borbi i pomirenja. Pamtit ćemo Nelsona Mandelu kao jedinstvenu svjetsku političku ličnost, privrženu i predanu idealima demokracije, velikog državnika koji je čitav svoj život posvetio nesebičnoj borbi za ljudsko dostojanstvo, slobodu i jednakost."

Josipović: Izgubili smo velikog čovjeka

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako je smrću Nelsona Mandele svijet izgubio velikog čovjeka koji će ostati zapamćen kao jedan od najvećih svjetskih lidera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odlaskom gospodina Nelsona Mandele svijet je izgubio velikog čovjeka koji je nakon trideset godina tamnice bio spreman oprostiti i koji je znao surađivati i s onima koji su ga proganjali. Bio je simbol borbe protiv aparthejda i jedinstva u svojoj državi, što je zaista rijetka pojava u povijesti - istaknuo je predsjednik. 

"Mandela bi trebao biti inspiracija i Hrvatima"

Cijeli svijet se s tugom oprašta od Nelsona Mandele. Njegov život trebao bi biti inspiracija svima nama u Hrvatskoj, gdje mnogi ne shvaćaju važnost manjinskih prava, rekao je Nenad Stazić (SDP).

"Mandela je ljude učio kako živjeti zajedno"

Zastupnica Jadranka Kosor smatra da je najbolja definicija koja prati odlazak Nelsona Mandele ona koja govori da je on ljude u svom okruženju učio i naučio živjeti zajedno.

- To je najbolja poruka koja je aktualna i danas u svijetu. Moramo učiti kako živjeti zajedno poštivati druge i drugačije i ne bojati se drugih i drugačijih - rekla je Kosor.

Gordan Jandroković (HDZ) kazao je da je otišao čovjek koji se najviše isprofilirao u borbi za ljudska prava koji je i dobitnik Nobelove nagrade za mir.

- On je svakako jedna od najimpresivnijih osoba 20 stoljeća - izjavio je.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag