Obavijesti

News

Komentari 688

Milanović: Karamarko je trebao odstupiti. Mi nemamo Vladu!

Milanović: Karamarko je trebao odstupiti. Mi nemamo Vladu!
4

Tomislav Karamarko mora odlučiti hoće li se baviti javnim ili privatnim poslu, jedno s drugim ne može ići. Kod Karamarka se radi o incestuoznom sukobu interesa, rekao je Milanović

VIDEO

Tražit ćemo da Tomislav Karamarko odstupi, i tražit ćemo da mu se izglasa nepovjerenje u Saboru, rekao je predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak u 12 sati na konferenciji za novinare u sjedištu stranke. 

POGLEDAJTE VIDEO: Konferencija Zorana Milanovića

Pokretanje videa...

01:49

- Ne kažem da tu postoji bilo kakav element kaznene odgovornosti, pretpostavljam da ne, ali politički je to nemoguće. Prema tome Karamarko je trebao dati ostavku. Treba izdvojiti privatno, poslovno od javnoga. Političari se bave javnim poslom, u javnom interesu i očito se priča, kad je riječ o HDZ-u, ponavlja s generacije, s koljena na koljeno. S obzirom da nije dao ostavku tražit ćemo da odstupi i da mu se izglasa nepovjerenje - rekao je Milanović i tako komentirao poslovnu povezanost Ane Karamarko i lobista mađarskog MOL-a Joze Petrovića.

Milanović kaže i kako žele vidjeti što o tome misli Most, odnosno kako je rekao, koalicijski partner HDZ-a.

- To je lijepo aranžiran posao obitelji Karamarko, lobista MOL-a i MOL-a. Mi smo u sporu s MOL-om i u tijeku je arbitraža, a HDZ traži da se prekine arbitraža s MOL-om - kaže Milanović.

Dodao je da bi Karamarko trebao dati ostavku.

- Kod Karamarka se radi o incestuoznom sukobu interesa. Najveći lobist MOL-a, kojem MOL plaća ogromne iznose, dio tog novca prelijeva supruzi gospodina Karamarka - rekao je Milanović. 

Osvrnuo se i na privatizaciju državnih tvrtki.

- Nevjerojatno je da se s popisa strateških tvrtki uklone tvrtke kako bi se olakšala procedura i omogućila privatizacija. Privatizaciju je provodila i moja vlada, ali puno transparentnije. Ovdje je intencija da se odgovornost prenese ne neke činovnike u CERP-u. ACI je primjer strateške tvrtke, ako to ACI nije onda ne znam što je. Tražit ćemo da se o tome priča i Saboru, ako se cijela ova Vlada ne raspadne - rekao je Milanović. 

Rekao je i da je u Hrvatskoj na djelu politička kriza. 

- U Hrvatskoj je na djelu velika politička kriza i sva sreća što nema nikakve vanjske ugroze. Imamo predsjednika HDZ-a koji je potpuno diskvalificiran, Imamo većinu koju nemamo. Imamo manje partnere koji će teško ikada više dobiti priliku da dođu u Sabor i za mandat će se držati zubima. Imamo MOST s kojim smo i mi pregovarali - rekao je Milanović.

- Od Uskrsa nisu ništa izglasali - kaže Milanović.  

- Ovi ljudi, ne znam da li da ih nazovem vladom, misle da nekakvom mahnitom prodajom pokazuju da nemaju nikakvog plana. To dolazi od onih istih ljudi koji su na početku mandata zabavljali planom da ukinu drugi mirovinski stup i da se novac preusmjeri ministru financija koji kao zna što će napraviti s time. To su potezi loših mešetara - kaže Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 688
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa