Obavijesti

News

Komentari 532

'Moja obitelj nije potrošila ni jednu lipu za hranu i piće u vili'

'Moja obitelj nije potrošila ni jednu lipu za hranu i piće u vili'
1

Ne vidim od čega se odmara gospodin Orešković. On je bivši, smijenjeni premijer, i zato se  čudim. On ima dovoljno novca da si sve plati bilo gdje, ja nemam, kaže Milanović

VIDEO

Čelnik SDP-a i Narodne koalicije Zoran Milanović susreo se s članovima Županijskog SDP-a Istre. Posjetio je i tvrtku Rudan u Žminju.  Nakon toga obratio se novinarima. Prvo se dotakao spornih bonusa za Upravu u Hrvatskim šumama.

O bonusima u Hrvatskim šumama

Mislim da to nije ispravan model, ali do toga nije imao koristi ni SDP ni Jakovina. Primjerice, u Croatia Airlinesu je Nadzorni odbor početkom ove godine na traženje Uprave da im se isplati bonus rekli da za to nema uvjeta. Što je u ovom slučaju rekao Nadzorni odbor Hrvatskih šuma? Ništa - rekao je Milanović.

'Za hranu i piće moja obitelj nije potrošila ni lipe državnog novca'

Bivši premijer osvrnuo se i na svoj boravak u vili Costabella kod Opatije. Kaže da njegova obitelj nije potrošila ni kunu na hranu i piće.

- Moja obitelj nije potrošila niti jednu jedinu lipu državnog novca na hranu i piće dok je ljetovala u vili Costabella ili u državnoj vili na Hvaru. O tome sam strogo vodio računa, i te troškove sam financirao iz vlastitog džepa - rekao je Milanović.

'Ne razumijem Oreškovića. Od čega se on odmara?'

Što se tiče Oreškovićevih računa, Milanović kaže da ga ne razumije.

- Ja sam na u tu vilu odlazio dok sam bio premijer i dok sam imao puno posla. Tamo sam išao tu i tamo kako bi se malo odmorio, otišao bih na dva, tri pet ili sedam dana, i uvijek s obitelji. Sami smo financirali svoje troškove, ali ja sada ne vidim od čega se odmara gospodin Orešković. Gospodin je bivši, smijenjeni premijer, i zato se  čudim. Ne znam zašto to radi, on ima dovoljno novaca da si sve plati bilo gdje, ja nemam - rekao je Milanović.  

Slučaj Madison: Htjeli su nas prikazati kao muljatore

Dotakao se i slučaja Madison.

- Za to pitajte DORH,  to je za mene završena priča. Htjeli su nas prikazati kao neke muljatore, DORH je to odbacio, ali bit će još takvih pokušaja. Ali, da su me barem optužili za neko teško kazneno djelo, no nisu ni to uspjeli - rekao je. 

Dotakao se i trenutne političke situacije uoči izbora.

- Zadnjih pola godina vidjeli smo kako to izgleda kada se Hrvatskom bavi netko tko nije spreman ni kompetentan za to. Sada ćemo vidjeti što će reći građani. Hrvatska je ušla u ciklus rasta, bilo je grešaka, ali nije bilo namjernih i prljavih grešaka, vodili smo računa da ne sramotimo zemlju i sebe, i to ćemo dalje nastaviti raditi od jeseni - poručio je šef SDP-a.

'Čekam već 9 i pol godina na debatu s predsjedniom HDZ-a'

Kazao je da se nada sadržajnoj kampanji.

- Naš izborni program je ozbiljan dokument. Njega će se iščitavati, spremni smo na kritiku, objavit ćemo ga, čekamo i razmišljanja i reakcije građana. Glavni smjerovi su gospodarstvo i obrazovanje i program ćemo predstaviti za nekoliko dana. Građani mogu birati između nas i ovih drugih kod kojih se apsolutni ništa nije promijenilo. Most se i dalje bavi intrigama, a HDZ je promijenio vodstvo, sve drugo je ostalo isto. Zanima me što će biti  s ovim predsjednikom HDZ-a, čekam već devet godina na debatu - rekao je Milanović i dodao kako je u devet i pol godina prošao svašta: 'I Sanadera i Jadranku Kosor i Tomislava Karamarka'.

'Ovo što radi ova smijenjena vlada je protuzakonito i utuživo'

Dotaknuo se i trenutne vlade. 

- Ovo nije tehnička vlada, ovo je bivša vlada, smijenjena vlada i sve što rade sada je protuzakonito, sva ta imenovanja, to je utuživo. To se radi na nezakonit način. Ta uprava Hrvatskih šuma im je u proteklih šest mjeseci savršeno odgovarala, takli ih nisu jer imaju sjajne rezultate, ali sada im ne odgovaraju. To je interesantno - kaže Milanović.

Pogledajte izjave Zorana Milanovića: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 532
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..