Obavijesti

News

Komentari 441

Milanović: Tipovima kao što je Marić treba reći - 'Marš van!'

Milanović: Tipovima kao što je Marić treba reći - 'Marš van!'
1

U subotnjem broju Novi list donosi iscrpni intervju s bivšim premijerom koji je po prvi puta nakon odlaska iz politike progovorio o Agrokoru, SDP-u i krizi vlasti.

VIDEO

U prvom velikom intervjuu po odlasku s pozicije lidera oporbe i predsjednika SDP-a, Zoran Milanović se u svojem stilu osvrnuo na aktualnu i nimalo jednostavnu situaciju na domaćoj političkoj sceni. 

- Svaki je početak težak, vjerujem da će vrlo brzo stvari napredovati. Znam da mu nije bilo jednostavno preuzeti stranke nakon mene. Neki su ljudi mislili, pa i dalje misle, da je sve to išlo po inerciji i da će se tako nastaviti. Politika je i taktika i tehnika, ali i vrsta jedne čudne umjetnosti. Ne mislim za sebe da sam umjetnik, ali ima stvari koje se ne mogu naučiti niti na jednoj političkoj akademiji ili fakultetu. Njih morate osjećati i živjeti ih, rekao je Zoran Milanović u intervjuu za Novi list.

Očekivano, bivši premijer i predsjednik SDP-a osvrnuo se na krizu vlasti. 

- Po drugi put u jako kratkom mandatu Plenkovićeve vlade koalicijski partneri morali bi bez pogovora štititi posrnule i kompromitirane HDZ-ove ministre. Slučaj ministra financija još je jedan primjer egzemplarnog balkanskog džeparenja, zloporabe javnog povjerenja i samoposluživanja javnim novcem. Konkretno, ministar je svojedobno dobio povlašteni kredit u HPB-u i to je za njegov trenutačni izgon iz Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Argument da je tu sve bilo po propisima još je jedna kitica koju HDZ ispisuje u himni licemjerja. Neke od najvećih svinjarija učinjene su pod 'kišobranom' propisa koje su ti isti protagonisti donosili sami za sebe. Politika imenuje 'struku' da donosi pravilnike prema kojima politika dobiva povlaštene kredite. Dakle, cijela država trpi teret zbog grčevite obrane jednog ministra koji je davno trebao biti potjeran iz Vlade. Ne govorim to zato što sam u usporedivim, ali blažim slučajevima kao premijer postupao kako se moralo, niti zato što se HDZ i dalje mjeri jednim, a SDP drugim kriterijima, nego prije svega zato što je ovo loše za Hrvatsku i javnu kulturu. Takvim bi tipovima trebalo jasno reći: Marš van! Onima, pak, koji ih štite trebalo bi pokazati žuti karton kao opomenu pred isključenje, odlučan je Milanović. 

Što se pak tiče odluke premijera Andreja Plenkovića o razrješenju tri Mostova ministra, Milanović kaže da je ona 'zakonita i u domeni ovlasti premijera.'

- S obzirom da dotični odbijaju odstupiti, Plenković bi im trebao poslati policiju i zaštitare da ih istog trenutka izbace iz institucija koje uzurpiraju. To bi bilo dosljedno, ali to je već duboko more za sinove plićaka, oštar je Zoran Milanović, prenosi N1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 441
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.