Obavijesti

News

Komentari 206

Milošević poručio: Eksperiment nije uspio. Nismo zadovoljni...

Milošević poručio: Eksperiment nije uspio. Nismo zadovoljni...
1

Imamo tehničkog premijera i nekoliko ministara koji kao da su u tehničkoj vladi. Taj eksperiment ne funkcionira Potrebna nam je politička Vlada, rekao je Domagoj Ivan Milošević

VIDEO

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević gostujući na N1 kazao je da su kao stranka jedinstveni, ali da se projekti i reforme sporo ili nikako ne izvršavaju. Prema njegovima riječima upravo bi to trebao biti cilj ove Vlade, kako bi građani bolje živjeli.

Komentirao je i popis za zahtjev za opoziv premijera Tihomira Oreškovića na kojem se nisu našla imena svih HDZ-ovaca.

- Ljudi su na putu, izvan Zagreba. I gospoda iz SDP-a kada su slala interpelaciju o Karamarku su imali 30 i nešto potpisa. Zna se koliko je potpisa potrebno, a to smo i ostvarili - rekao je i dodao:

- U više navrata, kada su naši članovi Vlade i premijer bili na sastanku, bilo je puno prepirki, polemika... Jednostavno se nije više moglo dalje. Mi političku odgovornost imamo, ali za to moramo imati alate za upravljanje. Zato je došao trenutak da svi zajedno sjednemo, da vidimo kako možemo biti bolji i efikasniji. Treba smiriti strasti. Znam da ovo izgleda dramatično jer se prvi puta događa u Hrvatskoj. To se u zapadnom svijetu događa stalno i nije ništa posebno - rekao je Milošević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkrio je i na koga HDZ računa prilikom opoziva premijera.

- Računamo da istu onu većinu koju smo imali dosad. Dosta dana je pred nama. Ja vjerujem da će se priključiti i oni koji su u početku bili protiv Oreškovića - kazao je.

Na pitanje računaju li na SDP, kazao je:

- Mislim na sve one koji su kritizirali. Nismo zadovoljni kuda ide ova Vlada. Ovo nije priznanje neuspjeha, nego pomirenje s činjenicama da eksperiment nije uspio. Imamo tehničkog premijera i nekoliko ministara koji kao da su u tehničkoj vladi. Taj eksperiment ne funkcionira. Hrvatska je stabilna zemlja, nismo u dramatičnoj situaciji, ne daj Bože da u nju dođemo. Potrebna nam je politička Vlada, okružena sa stručnjacima.

Na upit računaju li na Most, kaže da bi to prepustio Karamarku i Petrovu. Smatra da je glavni problem Mosta neiskustvo. Rekao je da se HDZ ne boji novih izbora, ali je potom objasnio zašto nisu za takav rasplet događaja.

-  Ne jer se bojimo, nipošto ih se ne bojimo. Mi imamo jedini i najbolji gospodarski program koji smo radili s njemačkim IFO institutom. Međutim šest mjeseci i puno više od toga Hrvatska nema. Ne možemo si dozvoliti novu rundu, nove izbore, nova preslagivanja.... 2017. Hrvatska se mora odmaknuti od zadnjih pet, šest godina koje su nas dovele na europsko dno.

- Razgovarat će se idućih dana tko je s kim i u kakvoj kombinaciji. Sve taštine ili pojedinačni interesi moraju ostati po strani i treba gledati samo na interese Hrvatske - dodao je.

Milošević nije želio odgovoriti je li Karamarko spreman odstupiti ili odustati od toga da bude mandatar u novoj vladi, ali je zato ponovio njegove riječi.

- Rekao je danas da nitko nije važniji od Hrvatske i njezinih građana.

Među šest razloga za opoziv premijera, HDZ spominje i njegovu najmjeru da je htio htio ostvariti kancelarsku diktaturu uz pomoć represivnog sustava.  Milošević kaže da ga on za takvo što ne optužuje.

-  Ponavljam, smirimo strasti. Bio sam kod gospodina Oreškovića i sasvim smo normalno i ljudski razgovarali. Procedura je da glavni tajnik najveće stranke koja ga je postavila dođe premijeru i objasni razloge zašto smo pokrenuli proces - rekao je.

Milošević je rekao kako je zadovoljan radom ministara u Vladi i kako misli da će i dalje dobro obavljati svoj posao.

- Mjesecima je i Milanovićeva Vlada bila tehnička. Javnost mora znati - Hrvatska uvijek ima Vladu. Ustav i zakoni su jasni i uvijek postoji Vlada koja upravlja državom. Bolje ili lošije. Mi želimo da dođe Vlada koja će raditi brže, bolje i efikasnije - smatra.

Za kraj je rekao kako vjeruje da će se Karamarko pojaviti na sutrašnjoj sjednici Vlade te naglasio kako država mora funkcionirati i u ovakvoj situaciji.

- Situacija nije dramatična, ali je ozbiljna - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović