Obavijesti

News

Komentari 9

Ministar Horvat u Karlovcu otvorio 13. obrtnički sajam

Ministar Horvat u Karlovcu otvorio 13. obrtnički sajam
1

"Svjesni smo činjenice da nam raste industrijska proizvodnja, da nam pada nezaposlenost, da smo konačno naučili privlačiti sredstva iz Eu fondova i to je dio gospodarskog rasta"

VIDEO

Kada vas krenu uvjeravati da su sajmene aktivnosti dio naše prošlosti, da sajmovanje i neposredan kontakt kupca i prodavača danas zamjenjuje internet, onda budite sigurni da nisu u pravu, rekao je Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta prilikom svečanog otvorenja 13. Obrtničkog sajma i 3. Sajma ekoloških proizvoda u utorak u Karlovcu.

- Svjesni smo činjenice da nam raste industrijska proizvodnja, da nam pada nezaposlenost, da smo konačno naučili privlačiti sredstva iz Eu fondova i to je dio gospodarskog rasta, da smo naučili smanjivati javni dug, a ono što je najbitnije, da smo naučili određene manifestacije i događaje financirati europskim sredstvima, a ne stvarati deficit u državnom proračunu. I ove godine, u vrlo kratko vrijeme, intenzivnim angažmanom ljudi u ministarstvu poduzetništva, na raspolaganju hrvatskom poduzetniku je iz strukturnih fondova EU stavljeno i alocirano preko 2,5 milijarde kuna. S 1. rujnom i Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo transformiramo u jedan zametak Hrvatske banke. Na istom mjestu moći ćete zatražiti i kredit i prvoklasno državno jamstvo, i ono što je za segment obrtništva najbitnije, nismo hrvatskog obrtnika kao najžilavijeg dijela hrvatskog gospodarstva ostavili na vjetrometini, već smo jednim dodatnim angažmanom gotovo 250 milijuna kuna priredili bespovratnih potpora upravo za taj segment hrvatskog gospodarstva - rekao je ministar obrtnicima i poduzetnicima, poručujući im neka ovaj obrtnički sajam bude na ponos gradu Karlovcu kao mjesto prezentacije i mjesto dogovora novih poslovnih angažmana.

Zaključio je da ako nema sinergije lokalne samouprave, gospodarstva, obrtnika i poduzetnika nema niti gospodarskog rasta.

Na sajmu izlaže ukupno 72 izlagača, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koji će u naredna četiri dana u srcu karlovačke „Zvijezde“, na Trgu Josipa bana Jelačića, posjetiteljima predstaviti svoje proizvode. Uz ministra Horvata otvorenju sajma prisustvovali su brojni saborski zastupnici, ministar branitelja Tomo Medved, zastupnik u EU parlamentu Davor Ivo Stier, predsjednik HGK-a Dragutin Ranogajec, predstavnici karlovačkih Udruženja obrtnika, te domaćini župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić. Sajam je posjetio i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u pratnji partnerice Vladimire i njihovog sinčića Ksavera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...