Obavijesti

News

Komentari 220

'Ostajemo pri ostavkama, ali pomoći ćemo nasljednicima'

'Ostajemo pri ostavkama, ali pomoći ćemo nasljednicima'
4

Nakon sastanka s ministrom Šustarom i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, vođa kurikularne reforme Boris Jokić rekao je kako on i njegov tim čvrsto ostaju kod ostavke

VIDEO

Nakon sastanka s ministrom Šustarom i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, vođa kurikularne reforme Boris Jokić rekao je kako on i njegov tim čvrsto ostaju kod ostavke, ali pomoći će svakome tko će taj posao nastaviti nakon njih. Predsjednici se zahvalio na iskazanoj potpori. 

- Bilo kakvi politikantski utjecaji na ovaj proces, kao i politikantska svojatanja mogu samo škoditi reformi. Ovo je reforme građana Hrvatske, odgojno obrazovnih radnika, akademske zajednice, djece i roditelja, a ne političkih struktura - rekao je Jokić poručivši da je za reformu potrebna jasna politička volja, operativna podrška, ulaganja u znanost i obrazovanje.

Na pitanje hoće li doći na sutrašnji prosvjed, Jokić je rekao da još ne zna.

Jokić se zahvalio predsjednici na podršci i drago mu je što je jasno da je kurikularna reforma jednako važna kao i sve druge najavljivane reforme i da zaslužuje dužnu pažnju. Ponovio je kako reformom žele postići da mladi ljudi kritički misle i donose odluke. Rekao je kako se iz današnjeg sastanka vidi kako je otvaranje dijaloga važno. Rekao je i da su spremni uključiti i druge ljude u cijeli proces i da su spremni da se dokumenti još jednom pogledaju, ali izričito traže odmicanje politikanstva od obrazovanja. Pozvao je velike političke stranke da ne svojataju ovaj proces. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

03:39

- Ovo je reforma struke, učitelja, teta u vrtićima, roditelja i djece. Struka uvijek mora biti ispred politike, ako to nije slučaj ovaj se proces neće moći nastaviti. Hrvatska može bolje - rekao je Jokić. Budući da nije bilo pitanja i dalje je nejasno da li Jokić ostaje na čelu stručne skupine ili ne.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla kako da je reforma obrazovanja prebitna stvar i prebitno pitanje za budućnost domovine da bi se tu politički dijelili.

- Reforma se mora nastaviti jer je riječ o budućnosti naše djece i naše domovine. U javnoj raspravi svatko će imati pravo reći što misli pa i političari, a ja ću učiniti sve da uklonim poltičke utjecaje i da rasprava bude sadržajna i rasprava zajedništva. Reforma mora biti takva da naša djeca budu rame uz rame najrazvijenim državama i da reforma bude u skladu sa zahtjevima tržišta. Pozivam struku i roditelje da se uključe u nju, ja ću se kao roditelj uključiti i nadam se da ćemo u konstruktivnom dijalogu naći najbolje rješenje za reformu i postaviti našu djecu u prve, aktivne klupe koje će aktivno sudjelovati u razvoju Hrvatske i globalnog gospodarstva. Pozdravljam nastavak razgovora između stručne skupine i ministra i pozivam sve da se uključe u cilju nacionalnih interesa - rekla je Grabar Kitarović.

 

 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je, podsjetimo, nedavno u otvorenom pismu poručila Jokiću da sada ne može odustati i da reforma mora ići dalje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor