Obavijesti

News

Komentari 14

'Ministarstvo će biti partner u ostvarenju lokalnih projekata'

'Ministarstvo će biti partner u ostvarenju lokalnih projekata'
8

Ministarstvo državne imovine prepoznalo je probleme na razini lokalne samouprave u županiji i gradu Sisku. U razgovoru smo upoznati s najvažnijim teškoćama, rekao je Marić

VIDEO

Na sastanku sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem i sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček u ponedjeljak u Sisku ministar državne imovine Goran Marić je rekao da će ministarstvo biti partner u ostvarivanju lokalnih projekata.

"Ministarstvo državne imovine prepoznalo je probleme na razini lokalne samouprave u županiji i gradu Sisku. U razgovoru smo upoznati s najvažnijim teškoćama koje se godinama ne rješavaju, a i pisanim putem smo obaviješteni o kojim je projektima riječ. Naše ministarstvo neće biti prepreka za rješavanje tih predmeta. Naprotiv, bit će aktivni sugovornik i suorganizator u realizaciji tih projekata i Sisak i županija imat će partera u rješavanju problema", rekao je ministar Marić nakon sastanka.

 Ministar je rekao i da će uskoro doći kraj agoniji mnogih prognanika iz BiH i s Kosova čiji će se stambeni problemi riješiti do početka svibnja ove godine u novim domovima u Dumačama. 

 Zadovoljstvo što se ministarstvo uključilo u rješavanje problema izrazio je župan Ivo Žinić, koji je napomenuo kako županija ima i nekoliko novih projekata. Kako je rekao, o njima će biti više riječi na sjednici Vlade, koja bi se potkraj veljače trebala održati u Sisku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Župan Žinić spomenuo je kako je tijekom sastanka bilo govora o projektima prometne infrastrukture, zatim o projektu nacionalnog muzeja braće Radić u njihovu rodnom Trebarjevu, doma za starije u Glini, preseljenju prognanika iz naselja Male Gorice u Dumače i drugim.

 Na sastanku su se dogovorili kako će neki predmeti, koji godinama čekaju, biti riješeni u roku od mjesec dana. Kako je napomenula sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, među njima je zamjena nekretnina između Grada i države te projekti vezani uz izobrazbu, kulturu i poduzetništvo.   

 Također je rekla kako su se dogovorili da se ubrza proces kojim bi se mnogi poslovni prostori u vlasništvu države koji neiskorišteni propadaju počeli iskorištavati.

  Nakon radnog sastanka, ministar je sa suradnicima obišao bivšu vojarnu u Lađarskoj ulici u Sisku, za koju se također najavljuje rješenje, a sastanak je održan i u Petrinji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21