Obavijesti

News

Komentari 54

Ministrica Dalić: Prodaja udjela HEP-a je i dalje dobar model

Ministrica Dalić: Prodaja udjela HEP-a je i dalje dobar model
1

Ustvrdila  je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju, rekla je Dalić na saboru Zajednice žena HDZ-a

VIDEO

Potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je u subotu moguće modele otkupa udjela mađarskog Mol-a u Ini ponovivši kako je "inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva te predstavlja dobar model koji čuva kompaniju, a omogućava i niz prednosti i beneficija za hrvatske građane".

- Savjet za mogući otkup udjela mađarskog Mol-a u Ini na svojoj prethodnoj sjednici odlučio je o kriterijima temeljem kojih je moguće i potrebno ocijeniti sve modele koji se predlažu. Ti modeli uključuju model koje su predložile kolege iz Mosta, uključuju inicijalnu javnu ponudu jedne četvrtine HEP-a, a isto tako postoji i model koji se svodi na ideju energetskog holdinga - rekla je ministrica Dalić te dodala kako će se usporedbom kriterija doći do jasnih i razvidnih rezultata.

Ustvrdila  je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju,

- Mislim je da je inicijalna javna ponuda manjinskog udjela u HEP-u provediva i model koji je dobar i čuva kompaniju, a omogućava i niz prednosti i beneficijama za hrvatske građane - rekla je Dalić novinarima na saboru Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zriniski'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitana o tijeku provedbi reformi, odgovorila je kako je provedba reformi tijekom 2016. bila pod utjecajem politike nestabilnosti.

- Sad smo u razdoblju pripreme novog reformskog plana koji bi trebao biti gotov do kraja travnja i u njemu će se se definirati niz mjera – poboljšanje poslovne klime, uređenje i jačanje efikasnosti javne uprave i time će se otvoriti ciklus snažnih strukturnih reformi koje će pomoći snaženju gospodarskog rasta i njegovoj održivosti - ustvrdila je ministrica gospodarstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a