Obavijesti

News

Komentari 49

Ministrici se svidjelo: Neću prestati tvitati ni nakon izbora

Do 30. lipnja zaprimili smo 820.000 zahtjeva za legalizaciju. Dosad je pravomoćno riješeno 350.000 zahtjeva, a svi će biti riješeni do kraja 2016., kaže Mrak Taritaš

VIDEO

Nova aktivna tviterašica ministrica Anka Mrak Taritaš u utorak je u Banskim dvorima odgovarala na pitanja Twitter korisnika o obnovi županjske Posavine, rezultatima provedbe legalizacije i e-Dozvolama. 

- Poplava u županjskoj Posavini bila je prirodna katastrofa svjetskih razmjera, a država je odmah reagirala. Već 20. 7. započeli smo obnovu, svatko tko je imao pravo na obnovu to je pravo i ostvario, ostale su samo one problematične i one će se rješavati. Svaka od tih ima uredne papire i uporabnu dozvolu. Predviđenih 45 milijuna kuna još uvijek nismo potrošili jer svaki obračun provjeravamo - rekla je ministrica Mrak Taritaš. 

Odgovarajući na pitanja o projektu legalizacije, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja istaknula je: 'Hrvatski sabor usvojio je Zakon o legalizaciji u srpnju 2012. godine, do 30. lipnja zaprimili smo 820.000 zahtjeva, koji bi prema prijašnjem načinu rada bili riješeni u 10-15 godina. Dosad je pravomoćno riješeno 350.000 zahtjeva, a svi predmeti bit će riješeni do kraja 2016. godine'. 

Dodala je dobit legalizacije oko milijardu kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govoreći o e-Dozvolama, ministrica Mrak Taritaš otkrila je kako je građevinsku dozvolu uistinu moguće dobiti u 45 minuta, te je istaknula kako brzina nije jedina prednost jer provedba projekta e-Dozvole omogućuje da se na isti način radi u cijeloj Hrvatskoj - transparentno i otvoreno.

I za kraj je naglasila da je njezina karijera na Twitteru tek počela i da ne planira prestati redovito tvitati niti nakon izbora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a