Obavijesti

News

Komentari 84

Misle da im je izgubljeni brat: Na policiji dali iskaz o Perici

Misle da im je izgubljeni brat: Na policiji dali iskaz o Perici
1

PREPOZNALI GA: Brat i sestra iz Prijedora u Bosni i Hercegovini uvjereni su da je Perica njihov davno nestao brat. U četvrtak su bili na policiji u Zagrebu

VIDEO

Šokantna priča o bezimenom čovjeku koji već punih 36 godina živi u bolnici na Rabu bez da ga itko traži doslovce je uzdrmala sve odgovorne u lancu državne birokracije, od policije do socijalnih službi, koji su se napokon probudili i počeli baviti slučajem.

Kako doznajemo, slučajem se posebice intenzivno počela baviti i policija koja provjerava svaku novu informaciju, pa i one iz medija. Uključio se i Interpol. Našli su ga u ljeto daleke 1980. u Drnišu kako luta. Smjestili su ga u splitsku bolnicu, a potom ubrzo u psihijatriju na Rabu. Iako živ, za državu on ne postoji.

Obitelj iz Prijedora

O bolesnom i nesretnom čovjeku brinu jedino zaposlenici bolnice. Interno su mu dali ime Perica. Svih godina nesposobna i bešćutna državna administracija nije učinila ništa da ga izmjesti iz bolnice u neki rehabilitacijski centar gdje bi ga učili kakvom takvom životu dostojnom čovjeka. Mogli su mu dati neko novo ime, kao i nepoznatoj ženi pronađenoj 1974. na vinkovačkom željezničkom kolodvoru kojoj su izmislili ime Nađa Vinković. Iz priče o bezimenom Perici rađaju se nove ljudske nikad ispričane priče o nestalim ljudima koje utučene obitelji još traže. Ovakve priče o nepoznatim ljudima poput Perice daju im, kažu, kakvu takvu nadu da je to netko njihov davno nestao.

Velike sličnosti s Pericom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Među onima koji se javljaju tražeći nekog svog je i obitelj Jakupović iz okolice Prijedora u susjednoj BiH. Husein Jakupović (54) iz Kevljana pokraj Prijedora tvrdi da bi Perica mogao biti Said Kešić, inače brat njegove supruge Alide.

- To je brat moje supruge. On je nestao 1980. godine iz Kozarca pokraj Prijedora. Imao je 15 godina. Zvali su me iz prijedorske policije koja kaže da će provesti neku dodatnu istragu uz pomoć DNK da se potvrdi je li to možda on. Ja sam zvao bolnicu na Rabu, ali u bolnici gdje se nalazi taj čovjek još nismo bili. Da ga vidimo prepoznali bi ga. On je u to vrijeme nešto mogao i govoriti. Kao mali dobio je vodene kozice i zbog alergije na penicilin nastupile su mu komplikacije. Da vidim njegovu fotografiju iz nekog ranijeg vremena ja bih ga prepoznao.

Kad je nestao, koliko se sjećam, on je normalno hodao. Nije imao nekih problema sa stopalima ili deformacija na nogama. Odmah nakon nestanka te 1980. godine smo ga tražili uz pomoć policije, novina, radija i na sve načine. Nije bilo rezultata. U Zagrebu živi obitelj nestalog, dvije sestre, Saida K. i Mevlida G. te brat Nisvet K., što je policiji dobra informacija za DNK-a analizu ili prepoznavanje čovjeka koji je u bolnici od njihove strane. Nisu još bili u bolnici na Rabu – priča.

- Vaša fotografija objavljena u 24 sata ima velike sličnosti nepoznatog čovjeka iz rapske bolnice s nestalim bratom moje supruge Saidom Kešićem - kaže. U četvrtak je zagrebačka policija na razgovor pozvala jednu od sestara i brata kako bi istražili imaju li kakve veze s Pericom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.