Obavijesti

News

Komentari 6

'Mislila sam da ću se ugušiti od smrada, nisam mogla disati...'

'Mislila sam da ću se ugušiti od smrada, nisam mogla disati...'
1

ISCURILO LOŽ ULJE: U toplani je zbog hladnoće pukla cijev, a loživo ulje završilo je u gradskoj kanalizaciji. Zagrebačkom Savicom širio se smrad

VIDEO

Osjećala sam se kao da mi je netko donio bačvu nafte u stan. Nisam mogla disati i odmah sam zvala 112, broj za hitne slučajeve, rekla nam je Dinka Skočić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:14

Ona je, kao i ostali stanovnici zagrebačkog naselja Savica, u nedjelju popodne osjetila nesnosan smrad. U početku nije mogla dokučiti odakle dolazi. Uspaničila se da nešto nije u redu s peći na loživo ulje na koju se grije njezin sin u kući do njezine. Međutim, činilo se da je s peći sve u redu. Sin je u panici s majkom i troje djece istrčao u dvorište, a onda su shvatili da i tamo smrdi toliko da se ne može disati. Ubrzo su došli policija, vatrogasci, ekipa iz vodovoda i tehnolog iz toplane koja se nalazi nedaleko od Dinkine kuće u Kuševačkoj ulici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ustanovili su da smrdi iz kanalizacije. Vidjeli smo da se iz nje diže gusta para. Vatrogasci su došli s nekoliko kamiona i cijelu noć ispirali kanalizaciju ne bi li odagnali taj smrad. Bilo je to prvi put nakon rata da je toplana bila u potpunom mraku, a iz nje se nije čak ni dimilo kao obično - rekla je Skočić.

Dodala je kako nije sigurna je li curenje ulja ugrozilo povrće koje raste u tisućama plastenika rasprostranjenih po Savici. Jučer se situacija smirila, ali iz kanalizacije se još diže para neugodnog mirisa. Iz HEP-a su objasnili da je do nezgode došlo najvjerojatnije zbog velike hladnoće koja je uzrokovala pucanje cjevovoda.

- Došlo je do istjecanja srednjeg loživog ulja u tzv. tankvanu (zemljanu nepropusnu građevinu koja upravo ima namjenu da zadrži loživo ulje ako dođe do istjecanja) oko jednog spremnika loživog ulja u krugu termoelektrane. Manji je dio loživog ulja, međutim, iz tankvane sustavom odvodnih cijevi završio u sustavu za odvodnju otpadnih voda iz termoelektrane, a potom i u gradskoj kanalizaciji. Stručnom intervencijom prema propisanoj je proceduri zaustavljeno daljnje istjecanje loživog ulja te je istodobno započelo uklanjanje ulja zadržanog u tankvani unutar termoelektrane - rekla je glasnogovornica Lidija Džaja.

Dodala je da toplana kao primarno pogonsko gorivo koristi prirodni plin, dok srednje loživo ulje služi kao sekundarno.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a