Obavijesti

News

Komentari 70

Misterij u SAD-u: Nitko ne zna tko je zapravo ovaj muškarac

Jeremy Wilson dolijao je ponovno u ruke policije. Ovaj prekaljeni kriminalac iza sebe ima 27 lažnih identiteta i nebrojeno odsluženih godina. Ali to ga nije zaustavilo

VIDEO

Ušao je u policijsku postaju u New Yorku 4. siječnja i predstavio se kao Jeremiah Asimov-Beckingham. Na sebi je imao sportsku Harvard majicu, šiltericu i vojne značke. Kazao je da je veteran koji se borio u Afganistanu,  da je ranjen u borbi i da trenutno radi za jednu aviokompaniju. 

Došao je preuzeti automobil koji mu je zaplijenjen kao dokaz zločina s  kojima on direktno nema veze. Bar je tako mislio.

No policija mu je zapravo smjestila zamku. Nadali su se da će im dolijati lopov kojeg sumnjiče za krivotvorenje čekova, krađu 70.000 dolara i automobila marke BMW.  Uhitili su muškarca i strpali ga u zatvor gdje sada čeka suđenje, piše New York Times.

Istražitelji su uskoro otkrili da se ne zove Jeremiah Asimov-Beckingham. Nikada nije bio u vojsci niti je ranjen. U rodnom listu koji su pronašli upisan je kao Jeremy Wilson, rođen 1973. u Indianapolisu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednjih 25  godina proveo je kradući socijalne brojeve osiguranika i preuzimajući njihove identitete. Prije šest tjedana pušten je iz državnog zatvoru u New Hampshireu  gdje je služio šestogodišnju kaznu zbog krađe identiteta muškarca po imenu Jeremy Clark Erskine.

Ovaj tajanstveni kriminalac imao je dosad najmanje 27 identiteta u pet različitih država. Rodni list mijenjao je nekoliko puta. Čak je i njegovo državljanstvo sumnjivo.  Naime, nekoliko puta je deportiran kao ilegalni imigrant. Da stvar bude zanimljivija, zatvorenik sada tvrdi da se zove Jeremy Keenan i  da je sin Briana Keenana, vođe IRA-e, koji je umro 2008. godine. Da bi dokazao svoj identitet, policiji je kazao da je '90-ih bio aktivan u IRA-i.

Jedno je sigurno, riječ je o profesionalnom varalici i  vještom  krivotvoritelju. Dosad se predstavljao kao škotski DJ, profesor s MIT-ja, jedan od direktora Microsofta, Applea, British Airwaysa. Njegova životna priča  podsjeća na scenarij filma "Uhvati me ako možeš" u kojem Leonardo DiCaprio glumi vrhunskog prevaranta koji stalno mijenja identitete.

- Riječ je o kriminalcima koji osjećaju poseban užitak dok varaju svoje žrtve. Naravno, cilj im je i osigurati profit. No uvijek to izvode spektakularno, posebno - tvrdi psiholog Louis B. Schlesinger.

'Wilsonove' žrtve tvrde kako je riječ o osobi koja zna navesti ljude da mu vjeruju, iako im instinkt tvrdi suprotno. Njegove laži su vješto iskonstruirane, a sve priče dodatno potkrijepljene krivotvorenim dokumentima, pismima, čekovima. 

S obzirom na to koliko je puta uhićen,  ne bi se moglo reći da je imao uspješnu karijeru. Bio je u zatvoru u Ohiju tijekom '90-ih zbog krađe i prijevare, potom su ga 2000. uhitili s krivotvorenim putovnicama, 2001. je osuđen na osam godina zatvora zbog krađe kreditnih kartica kojima je plaćao hotele i usluge u striptiz klubovima, 2006. je pobjegao u Kanadu, a samo godinu dana kasnije ponovno je uhvaćen, 2008. uhićen je dok se pod lažnim imenom prijavljivao u hotel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom