Obavijesti

News

Komentari 25

'Moju kćer su ubili, samljeli i pojeli kao kebab u fast foodu'

'Moju kćer su ubili, samljeli i pojeli kao kebab u fast foodu'
1

Charlene Downes (14) nestala je u Blackpoolu prije 16 godina. Policijska istraga dovela je do šokantnog otkrića - djevojka je bila žrtva pedofilskog lanca, u zamjenu za seks curama su davali drogu, novac, cigarete...

VIDEO

Danas bi mojoj djevojčici bio 30. rođendan. Kupila sam joj cvijeće, balone i napravila tortu, kaže slomljena Karen Downes, majka 14-godišnje Charlene Downes koja je nestala 1. studenoga prije 16 godina u engleskom Blackpoolu.

Policijska istraga o nestanku njene kćerke 2003. godine otkrila je šokantan pedofilski prsten u gradiću od 140.000 stanovnika.

U zamjenu za seks s maloljetnicama, zlostavljači bi im davali cigarete, drogu ili novac. Istražitelji su utvrdili da je bilo najmanje 60 žrtava među kojima je, na žalost, bila i Charlene.

Ubojice 14-godišnje Charlene nikad nisu osudili. Policijski istražitelji sumnjali su da je djevojku ubio Iyad Albattikhi, 29-godišnji vlasnik fast fooda "Funny Boyz" porijeklom iz Jordana. Sudilo se i njemu i njegovu poslovnom partneru Mohammedu Reveshiju pod optužbom da mu je pomogao riješiti se tijela.

Curili su stravični detalji istrage, engleska javnost bila je šokirana.

- Kad sam čula detalje optužnice, kako istražitelji sumnjaju da su moju djevojčicu ubili pa je samljeli u kebab i prodali u svom fast foodu, bila sam potpuno slomljena. Plakala sam danima - rekla je majka.

Na sudu su čak pustili snimke telefonskih razgovora Albattikhija u kojem kaže: "Ubio sam je, isjekao, od nje sam napravio kebab. Razbjesnio sam se i nisam se mogao kontrolirati". No zbog policijskih pogrešaka u proceduri prikupljanja dokaza to priznanje nije moglo biti uzeto u obzir. 

- Počela sam sumnjati da se nešto čudno događa kad sam pronašla 70 funti u njezinu novčaniku i cigarete. Nije mi htjela reći odakle joj novac ni tko joj kupuje cigarete. Ma ni u najgorim snovima nisam mogla zamisliti što se zapravo događalo, da je upala u krug zlostavljača i pedofila - kaže Karen Downes.

Policija je 2014. ponudila 100.000 funti onome tko javi informaciju koja bi rasvijetlila cijeli slučaj jer su Albattikhija i Reveshija morali pustiti, na sudu nisu uspjeli dokazati da su oni ubojice. 

Ne samo to, nego je država morala platiti 230.000 funti odštete njima dvojici jer su im stravični detalji ubojstva, za koje oni tvrde da ga nisu počinili, učinili život u Blackpoolu nemogućim i uništili im posao s kebabom. 

Te godine pojavila se i CCTV snimka na kojoj se vidi Charlene, snimljena je tog dana kad je ubijena. 

Jedan muškarac uhićen je prije dvije godine u vezi s ubojstvom, ali i njega su morali pustiti zbog nedostatka dokaza...

Slučaj je do danas ostao neriješen. 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..