Obavijesti

News

Komentari 115

MOL: Tvrtka Ane Karamarko nikad nije bila naš konzultant

"MOL je prisutan u Hrvatskoj od 2003. godine i otada je radio s nekoliko hrvatskih konzultantskih tvrtki, no Ana Šarić i njezina kompanija nikad nisu bili među njima, ni izravno ni neizravno"

VIDEO

Mađarska naftna i plinska kompanija MOL pozdravila je izjave hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića dane u četvrtak, ističući kako joj je oduvijek prioritet bio postizanje sporazuma s hrvatskom Vladom oko Ine.

"MOL je i bio je uvijek spreman voditi sadržajne pregovore s hrvatskom Vladom i stoga pozdravlja današnje izjave hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića. Na arbitražni proces MOL je oduvijek gledao kao na mjeru zaštite vrijednosti svog dioničarskog udjela, no prvi prioritet oduvijek mu je bilo postizanje sporazuma s hrvatskom Vladom u sklopu pregovora. Otkad su pregovori s hrvatskom Vladom prekinuti bez rezultata u srpnju 2014. godine, nije bilo mogućnosti da se dođe do sporazuma između strateških partnera u Ini", stoji u odgovoru mađarske kompanije na upit Hine da komentira najnoviji razvoj događaja oko Ine.

Premijer Tihomir Orešković u četvrtak je na novinskoj konferenciji najavio da će osobno formirati i voditi pregovarački tim s MOL-om, a pregovore će početi i prije završetka arbitraža iz kojih Hrvatska, potvrdio je, neće izaći.

"Ja ću voditi taj proces i na kraju, transparentna smo Vlada, prezentirat ću Vladi i onda će ona dati podršku za taj naš stav“, kazao je, no nije želio govoriti koji će stav Hrvatska zauzeti u pregovorima s MOL-om.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Kad se pokrenu pregovori sve će biti jasno. Neću komentirati naš stav, sve što je u (hrvatskom strateškom) interesu vidjet će se kroz ovu godinu“, rekao je Orešković.

Vezano uz sporni ugovor supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem, Orešković je rekao da će pričekati odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, istaknuvši kako osobno vjeruje da Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Hrvatske.

MOL se, pak, suzdržava od komentiranja toga.

"MOL su suzdržava od bilo kakvog komentiranja aktualnih političkih potresa oko Ine i arbitraže koja je u tijeku. Naš zasad jedini komentar je da MOL nije Hrvatskoj dao ponudu, bilo formalnu bilo neformalnu, oko arbitražnih procesa ili Ine", navodi se u odgovoru mađarske kompanije.

Što se tiče suradnje s konzultantskom tvrtkom Ane Šarić, danas Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, MOL kaže da nikada s njom nije surađivao, ni izravno ni neizravno.

"MOL je prisutan u Hrvatskoj od 2003. godine i otada je radio s nekoliko hrvatskih konzultantskih tvrtki, no Ana Šarić i njezina kompanija nikad nisu bili među njima, ni izravno ni neizravno", stoji u odgovoru MOL-a.

Početkom tjedna u "Nacionalu" je objavljeno da  je lobist mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savjetovanja tvrtki u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko. Navodi i kako je, uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast, njegovoj tadašnjoj partnerici, a sadašnjoj supruzi Petrovićeva tvrtka platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna za usluge savjetovanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag