Obavijesti

News

Komentari 47

Premijer o trzavicama u Vladi: 'Rasprave i tenzije su zdrave'

Premijer o trzavicama u Vladi:  'Rasprave i  tenzije su zdrave'
4

Naravno da razgovaramo. I ovo što je predsjednik Vlade rekao vrlo je jasno, meni su prirodne i normalne određene razine tenzija jer se tako može provesti posao - kazao je Petrov

VIDEO

O trzavicama unutar Vlade na relaciji Petrov-Karamarko oglasio se i premijer Tihomir Orešković. Kazao je kako su to dječje boljke.

- Svi znamo da kad se formira novi tim postoje različita mišljenja. Mi radimo. Došao sam iz privatnog sektora i meni je drago da oko sebe imam ljude koji imaju različita mišljenja. Možda se ljudi nisu na to naviknuli, možda se čini da je riječ o tenzijama, ali mislim da su to zdrave tenzije - poručio je. 

Kazao je i kako svoje potpredsjednike nije opomenuo, a nije želio ni komentirati odnose Karamarka i Petrova. 

- Glavna poruka za građane je da mi radimo. Ukoliko su možda nekakvi sukobi ili drugačija mišljenja to je dio politike, ali ne samo politike nego i biznisa i sustava. Rasprave i te male tenzije su zdrave jer nećemo se samo zatvoriti i šutjeti. To meni nije zdravo - ustvrdio je premijer. 

U prilog tezi da Vlada radi naveo je i da će krajem mjeseca predstaviti plan reformi Europskoj komisiji. 

Kada je riječ o reformama kazao je kako su prošlog tjedna otvoreno i transparentno razgovarali s partnerima. 

- Vidite i sami da je to sve već procurilo i to je dobro. Mi smo takva Vlada koja se neće zatvoriti i čekati da sve bude gotovo. Mi smo otvoreni za raspravu - rekao je. 

Napomenuo je da i nakon konferencije Tomislav Karamarko, Božo Petrov i on odlaze na komemoraciju u Jasenovac. 

Petrov: Zašto ne i dopustiti određene tenzije, ako će na kraju ishod biti bolji

Sheraton

O odnosu sa Tomislavom Karamarkom progovorio je i Petrov nakon što je šef HDZ-a poručio da je s Petrovim nekad bio u prijateljskim odnosima. 

Potpredsjednik Vlade kazao je da je vrlo važno da se napravi distinkcija između prijateljstva i poslovnog djela. 

Na pitanje je li mu Karamarkova distinkcija bila dovoljna, Petrov je uzvratio: "Svatko to gleda kroz svoju prizmu, meni je vrlo jasno na koji način trebamo odvojiti prijateljstvo od poslovnog. Ako će se tako postupati, onda jeste", izavio je. 

Potvrdio je i da je osvemu razgovarao s Karamarkom. Naveo je kako je za njega prirodne i normalne određene tenzije jer se samo tako može doći do konstruktivnih rješenja. 

- Zašto ne i dopustiti određene tenzije, ako će na kraju ishod biti bolji - rekao je.

Što se tiče prozivke oko zaštite nacionalnih interesa rekao je da se to ne odnosi na Karamarka već je ponovio da je riječ o određenim grupacijama iza političkog sustava koje pokušavaju napraviti utjecaj.

- To je ono što Most neće dopustiti. Vjerujem da članovi Vlade imaju želju zaštititi nacionalne interese - rekao je Petrov. Smatra i da odnosi unutar vladajućih neće usporiti reforme. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina