Obavijesti

News

Komentari 19

Mučio je i ubijao djecu, a sada ubojica traži pravo da umre...

Mučio je i ubijao djecu, a sada ubojica traži pravo da umre...
1

V. Britanija: Brady i njegova partnerica Myra Hindley u Velikoj Britaniji su oteli, seksualno zlostavljali, mučili i na kraju ubili troje djece stare između 10 i 12 godina te dvoje tinejdžera starih 16 i 17 godina

VIDEO

Serijski ubojica Ian Brady (79) traži da ga prebace u zatvor u Škotskoj gdje bi mogao odbijati hranu i vodu te umrijeti. Zadnji zahtjev mu je odbijen, piše Guardian. 

Brady i njegova partnerica Myra Hindley u Velikoj Britaniji su oteli, seksualno zlostavljali, mučili i na kraju ubili troje djece stare između 10 i 12 godina te dvoje tinejdžera starih 16 i 17 godina.  Sve se odvijalo između lipnja 1963. i listopada 1965. godine. Slučajevi su postali poznati kao "Ubojstva u močvari" jer su grobovi dviju žrtava nađeni na području Saddleworth močvare, a treći grob je otkriven 1987. godine, također u močvarnom području.

Wikimedia Commons

Istražitelji vjeruju da je tamo zakopano i tijelo četvrte žrtve, no unatoč opsežnoj istrazi ono nikad nije pronađeno. Myra Hindley upoznala je Iana 1961. godine, netom nakon što je izašao iz zatvora. Uskoro je pala pod njegov utjecaj. Kako bi testirao njezinu odanost, Brady je isplanirao silovanja i ubojstva. Oboje su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora. Myra Hindley je umrla u zatvoru 2002. kada je imala 60 godina. Nikada nije izrazila žaljenje. Ian Brady je nekoliko puta rekao kako želi umrijeti i u zatvoru je štrajkao glađu. Rekao je da ne želi da ga ikad puste na slobodu. 1985. dijagnosticirana mu je psihopatija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U rujnu prošle godine poručio je da je već mjesecima prikovan za krevet i da je već sastavio oporuku. Ian Brady je već dva puta tražio da ga premjeste u zatvor u rodnoj Škotskoj. Osim toga u Škotskoj nemaju praksu prisilnog hranjenja zatvorenika pa Brady misli da će tamo moći odbijati hranu i umrijeti. Oba zahtjeva su mu odbili i njegov dugogodišnji odvjetnik ga više ne smije zastupati odnosno zabranili su mu da dalje sam bira odvjetnika. U bolnici-zatvoru u kojem ga drže kažu kako Brady pati od kronične mentalne bolesti i da su mu neophodni stalna njega i boca s kisikom pa ga zato ne bi trebalo premjestiti u drugi zatvor. 
Ian i Myra su planirali da nakon ubojstava poginu u ukrštaju s policijom. No Brady je uhićen 7. listopada 1965., a nekoliko dana kasnije pronađeni su i dokazi protiv Myre pa je i ona uhićena. 
- Mi radimo sve u čemu uživamo, a da li je to dobra stvar ili zla, neka drugi odluče - rekao je jednom prilikom Brady. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović