Obavijesti

News

Komentari 52

Otac i sin (12) su pali u more: Liječnici reanimirali muškarca

Otac i sin (12)  su pali u more: Liječnici reanimirali muškarca
1

Ljude u moru su uočili djelatnici obližnjeg ugostiteljskog objekta koji su pozvali pomoć. Ljudi su pali u more Gortanovoj ulici u Puli, te je postojala opasnost da će ih valovi razbiti o stijene

VIDEO

Muškarac koji je izvučen iz mora je životno ugrožen i trenutno je na dijagnostičkoj obradi. Dječak je za sada stabilno, kazali su u pulskoj bolnici nakon dramatičnog spašavanja pred očima užasnutih kupača u četvrtak na kupalištu u Gortanovoj uvali.

- Policija je zaprimila dojavu od centra 112 da se dvije osobe nalaze u moru te su na mjesto događaja osim policije upućeni i spasioci Crvenog križa - kazala je Nataša Vitasović iz policije.

Prema riječima očevidaca više od pola sata djelatnici Hitne medicinske pomoći borili su se za život čovjeka koji je izvučen iz mora uslijed velikih valova. Riječ je o 40-godišnjem državljaninu Srbije te 12-godišnjem dječaku. Neslužbeno doznajemo da je u vodi bio sa sinom unatoč velikim valovima. 

Sve se zbilo oko 12.20 sati a policiji je javljeno kako su dvije osobe pale u more u Gortanovoj uvali, te da postoji opasnost da će ih valovi baciti na stijene. Alarmirani su vatrogasci, Lučka uprava, Hitna i Crveni križ koji je pozvao spasioca. 

- Čovjek je vikao help, help iz petnih žila dok se borio s valovima. Nadam se da će preživjeti - rekao je Zoran Đorđević koji se slučajno našao na plaži.

Nakon uspješne reanimacije koja je potrajala, obojica su prebačena u pulsku bolnicu. Navodno je do nesreće došlo kad je dječak unatoč nepogodnim uvjetima za kupanje skočio u more, a potom je 40-godišnjak ušao u namjeri da ga izvuče na sigurno. Dječak je u nekoliko navrata navodno pokušao izaći iz mora, ali nije uspio. 

Foto: Regional Express

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21