Obavijesti

News

Komentari 72

Na HRT-u 16 otkaza zbog lažnih diploma i svjedodžbi

Na HRT-u 16 otkaza zbog lažnih diploma i svjedodžbi

HRT nastavlja postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti, a pronašli su zaposlenike s četiri nevjerodostojne diplome i dvanaest srednjoškolskih svjedodžbi

VIDEO

Stručne službe Hrvatske radiotelevizije (HRT) u postupku su provjere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenika dosad pronašle 16 nevjerodostojnih dokumenata - četiri nevjerodostojne diplome i dvanaest srednjoškolskih svjedodžbi, a svim zaposlenicima s tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, doznaje se na HRT-u. 

U odgovoru Hini s HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenika kojem je cilj kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sustav zapošljavanja. Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri nevjerodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provjera svjedodžbi i ostalih dokumentata uvjetovanih radnim mjestima na HRT-u.

- Svim zaposlenicima za koje se ustanovilo da posjeduju nevjerodostojnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna je dokumentacija proslijeđena na daljnje postupanje mjerodavnim državnim tijelima - ističu na HRT-u. 

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposlenici s nevjerodostojnim srednjoškolskim svjedodžbama, ali među onima s lažnim diplomama, kako se doznaje, bili su računovotkinja, djelatnica u razmjeni videomaterijala te majstor rasvjete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na HRT-u su, osim o rezultatima provjere diploma i svjedodžbi, izvjestili i o provedbi nekoliko projekata za zaposlenike koji su stekli neka od zakonskih prava za odlazak u mirovinu ili koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu obavljati poslove za koje su sklopili ugovore o radu. Kako se dosad isticalo s HRT-a, njima su do kraja prošle godine bile nuđene stimulativne otpremnine.

- Otpremnine se razlikuju od slučaja do slučaja jer radnici ostvaruju različita prava i imaju različite uvjete. Tijekom 2015. godine u skladu sa zakonskim propisima i u okviru nekoga od predviđenih programa otišlo je sedamdesetak zaposlenika - poručuju s HRT-a i ističu kako se nastavlja trend smanjivanja broja zaposlenih.
 
Prema posljednjim podacima, zadnjeg dana siječnja ove godine HRT je imao 2851 zaposlenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...