Obavijesti

News

Komentari 156

Na obilježavanje 18. obljetnice Bljeska došao cijeli državni vrh

Na obilježavanje 18. obljetnice Bljeska došao cijeli državni vrh
22

Ne naslađujemo se ničijem porazu, ali imamo pravo slaviti našu pobjedu. Danas slavimo operaciju Bljesak kojom smo oslobodili veliki dio zemlje, rekao je Matić

VIDEO

Cijeli državni vrh nazočio je komemoraciji i polaganju vijenaca kod Središnjeg križa u Okučanima u Spomen parku Hrvatskim vitezovima. Došli su predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović s ministrima obrane, unutarnjih poslova, branitelja i poljoprivrede, te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

Točno u 10 sati državnom himnom, u izvođenju Klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj, počelo je polaganje vijenaca. Prvi su, za razliku od prijašnjih godina, vijenac i svijeće zapalili pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji poginulih i nestalih branitelja. Nakon toga vijenac je položilo državno izaslanstvo na čelu s predsjednikom Josipovićem. 

Predsjednik Josipović je nakon toga nazočio svečanom otvaranju Županijskih sportskih igara udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

- Obilježavanje operacije Bljesak - to je znak poštovanja, prije svega prema onima koji su poginuli, koji su stradali inače u Domovinskom ratu. Drago mi je što je danas ovdje bila i delegacija Demokratskog srpskog foruma, to je znak da Hrvatska ide ka pomirenju i pravoj europskoj zajednici svih svojih građana - rekao je Ivo Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nešto prije toga nazočnim braniteljima obratio se Fred Matić, ministar branitelja, koji je svečano otvorio Županijske sportske igre udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

- Ne naslađujemo se ničijem porazu, ali imamo pravo slaviti našu pobjedu. Danas slavimo operaciju Bljesak kojom smo oslobodili veliki dio zemlje i dali znak neprijatelju da smo spremni osloboditi cijelu zemlju - rekao je Fred Matić.

Akcijom Bljesak prije 18 godina je u manje od 32 sata oslobođeno 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji. U akciji, koja je započela 1. svibnja 1995., sudjelovalo je 7200 vojnika i policajaca. Poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena. 

Vojno-redarstvena operacija Bljesak prethodila je akciji Oluja koja je uslijedila nakon tri mjeseca, čime je Hrvatska pokazala odlučnost da uspostavi državno-pravni poredak na cijelom svom području.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti