Obavijesti

News

Komentari 47

Na Sljemenu snijeg, za vikend pak suho i sunčano, ali hladno

Na Sljemenu snijeg, za vikend pak suho i sunčano, ali hladno
20

Tijekom dana na kopnu pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Temperatura uglavnom od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17°C

VIDEO

Prema podacima s DHMZ-a na Sljemenu je visina snježnog pokrivača 3 cm, a on i jutros pada. Na Zavižanu i u Begovom Razdolju je 4 centimetra snijega.

Tijekom dana u kopnenim područjima pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Kiša povremeno u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, glavninom u drugome dijelu dana i u noći na petak. U Lici i Gorskome kotaru mjestimice snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u gorju sjeveroistočni, poslijepodne i osobito navečer ponegdje u sjeverozapadnim i gorskim područjima i jak s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura i sjeverac. Temperatura zraka uglavnom od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17°C, javlja DHMZ.

Kiša i niske temperature i idućih dana

Ciklona Antonela (na meteorološkim kartama Instituta za meteorologiju iz Berlina označena kao bivši uragan ex-Gonzalo) će se i sljedeća dva dana zadržavati nad jugoistokom Europe te će nad našim krajevima i dalje podržavati kruženje vlažnog i hladnog zraka uz nove oborine.

U petak na većem dijelu Jadrana djelomice, od sredine dana i pretežno sunčano. U unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu pretežno oblačno povremeno s kišom, poglavito u prvome dijelu dana. Vjetar slab i umjeren, u noći i prijepodne ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, moguće mjestimice i s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 5 i 10. Na Jadranu jutarnja od 7 do 12, a najviša dnevna 12 do 18 °C.

Za vikend na Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti oblačno, no uglavnom suho, uz postupno razvedravanje u nedjelju. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena do jaka bura, a u petak mjestimice jaki i olujni udari. Svježe, za vikend dnevna temperatura u porastu.

Nevrijeme poharalo Hrvatsku

U posljednjim satima utorka temperature su u cijeloj zemlji još bile vrlo visoke i kretale su se od 15 do 20°C.  U prvim satima srijede sjeverozapadne krajeve unutrašnjosti i sjeverni Jadran zahvatila je  hladna fronta. Do jutra se proširila na veći dio unutrašnjosti  i sjevernog  Jadrana. Mnoge je krajeve zahvatilo olujno nevrijeme s udarima vjetra i preko 100 km/h. Snijeg  je zabijelio Gorski kotar,  Medvednicu, Ivančicu i sjeverni Velebit.  U 8 sati je na Zavižanu izmjereno 5 cm snijega, u Pargu 4 cm, a u Delnicama 2 cm. U nastavku dana je sa širenjem fronte prema jugu snijeg padao i u Lici te na planinama uz obalu Dalmacije.

Glavnina oborine je pala do jutra. Do 8 sati je po podacima DHMZ-a, najviše oborine palo u Crnom Lugu Risnjak, čak 125 mm, javlja Crometeo.hr.

Obilne su oborine uzrokovale poplave u mnogim krajevima.  U Koprivnici se izlio potok Koprivnica i poplavio stotinjak kuća.  Zagrebačka javna vatrogasna postrojba odradila je više od 150 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Zbog obilnih oborina na zagrebačkom području došlo je do aktivacije nekoliko klizišta. Na travnjaku na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije otvorila se rupa površine oko dva četvorna metra i dubine oko pet metara. Na varaždinskom području bile su zatvorene pojedine ceste, a poplavljeni su i neki stambeni prostori.







Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u