Obavijesti

News

Komentari 84

"Nadam se da će ruske banke nastaviti pomagati Agrokoru"

"Nadam se da će ruske banke nastaviti pomagati Agrokoru"
1

Azimov je naglasio koliko je važno da Rusija i Hrvatska ostvare dobre odnose, ali je i sam priznao da u zadnjih deset godina između Moskve i Zagreba vlada jedan veliki šum u komunikaciji

VIDEO

Anvar Azimov, veleposlanik Rusije u Hrvatskoj, u razgovoru za RTL televiziju progovorio je o situaciji u Agrokoru, odnosima dviju zemalja, ali i otkrio namjerava li ruski predsjednik Vladimir Putin u skorije vrijeme posjetiti Hrvatsku.

 Azimov je naglasio koliko je važno da Rusija i Hrvatska ostvare dobre odnose, ali je i sam priznao da u zadnjih deset godina između Moskve i Zagreba vlada jedan veliki šum u komunikaciji.

- Rusija je bila među prvim zemljama koje su priznale Hrvatsku. Proteklih 25 godina odnosi su bili prijateljski, i na obostranu korist. Kada sam došao u Hrvatsku prije nekoliko godina, upitao sam se “zašto nema pravog razvoja u našoj bilateralnoj suradnji – u politici, trgovini, gospodarstvu i drugim poljima. Zaključio sam da je aktivni politički dijalog na visokoj razini ključ za bilateralnu suradnju. Nažalost, proteklih 7-8 godina nije bilo aktivnog političkog razgovora - rekao je Azimov.

Azimov nije htio nagađati hoće li ruske banke i dalje kreditirati Agrokor.

- Ovo su pitanja za Sberbank i vašu Vladu, ali želim naglasiti da su u ključnom i presudnom trenutku naše banke odigrale konstruktivnu i ključnu ulogu. Nadamo se da će ruske banke nastaviti pomagati Agrokoru kako bi se stabilizirala situacija. Ponavljam, stabilnost Agrokora znači i stabilnost vaše zemlje. A nama je to iznimno važno -  kaže Azimov uz dodatak da nema informacija da Maksim Poletaev, drugi čovjek Sberbanka, stiže u Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veleposlanik je naglasio da je odlazak ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera u Moskvu idući tjedan najvažniji hrvatsko-ruski susret još od 2006. godine i da je to prilika da se konačno potakne atmosfera suradnje na visokoj razini. A što se tiče eventualnog dolaska Putina u Hrvatsku, Azimov je rekao:

Stječe se dojam da Rusija kroz gospodarstvo pokušava ostvariti geopolitički utjecaj u Hrvatskoj. Kakve su namjere?

- Mi smo za razvoj trgovine i gospodarske suradnje, s našim ulaganjima. Vjerujemo da je to u interesu hrvatskog gospodarstva, kao što je u interesu i povećanje takve suradnje. Nažalost, potencijal koji imamo ne koristi se 100%. Zato je moj zadatak kao ambasadora da ostvarimo trgovinsku razmjenu od najmanje 3 milijarde eura i ruska ulaganja u Hrvatskoj dovedemo do milijardu eura. Povećavanjem ulaganja i gospodarske suradnje, uvjeravam hrvatske prijatelje i kolege da nemamo nikakvih geopolitičkih ciljeva. Naš cilj je pomoći Hrvatskoj i naglasiti da je Rusija prijatelj i pouzdan partner Hrvatskoj - kazao je Azimov u razgovoru za RTL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a