Obavijesti

News

Komentari 32

Ležao u opeklinama: Čičak se oporavlja, sada maše i repom

Ležao u opeklinama: Čičak se oporavlja, sada maše i repom
4

Iskreno se nadamo da će ga, kad se oporavi, udomiti netko tko će mu konačno pružiti sreću, kaže Stela, djelatnica Azila u Osijeku koja bdije nad ovim jadnim psom

VIDEO

Iskreno se nadamo da će ga, kad se oporavi, udomiti netko tko će mu konačno pružiti sreću, kaže Stela, djelatnica Azila u Osijeku koja bdije nad ovim jadnim psom.

Dvogodišnji mješanac Čičak, koji se već neko vrijeme nalazi u Azilu za pse u Osijeku, mogao bi nositi titulu najnesretnijeg psa. Prvo ga je snašla sudbina psa lutalice, pa je tako odbačen lutao kojekuda i u potrazi za hranom uletio u dvorište jednog nečovjeka koji ga je, želeći ga otjerati, lopatom snažno udario po njušci i izbio mu prednje zube.

POGLEDAJTE VIDEO: Najnesretniji pas na svijetu

Pokretanje videa...

02:10

Čičak je sav krvav ležao u snijegu kad su ga pronašli volonteri Udruge Pobjede i dovezli u azil. Od udarca lopatom dobio je napade epilepsije pa je stalno pio lijekove. Taman kad se počeo oporavljati, zadesila ga je još jedna zla kob. Kao da jadničku nije dosta svega, u noći na petak u azilu ga je udario grom.

- Ujutro smo ga našli kako leži sav u opeklinama, mjestimično spaljene dlake i u jako lošem stanju. Sve njegove ozljede upućivale su na udar groma, a i ništa mu se tako strašno nije moglo dogoditi u azilu od drugih pasa. Ni veterinarka ni mi volonteri nismo nikad prije čuli ni vidjeli da grom može udariti psa. Stalno leži, na infuziji je, sve mu to mažem s antibiotskom kremom za opekline. Još povremeno dobije i te napade epilepsije - kaže tužna Stela.

U malu garsonijeru, u kojoj već ima mačku i psa, dovela je i Čička kako bi što bolje mogla brinuti o njemu. Zbog njegovih ozljeda ne spavaju danima.

- Ne znamo kakve su prognoze, ali vjerujem da se polako oporavlja. Jutros je čak malo jeo i pio, a to je uvijek dobar znak. Tužan je i jako miran. Svima nam ga je jako žao, ne možemo vjerovati da se u kratkom životu tako mladog psa može toliko ružno toga dogoditi - kaže.

Oštećena mu je koža

Obilazi ga veterinarka koja kontrolira njegovo stanje. Koža mu je još otečena, ima krvi u mokraći i povišene leukocite. Stalno pije i terapiju za epilepsiju koju je dobio kao posljedicu udarca lopatom nečovjeka koji ga je tako htio otjerati iz dvorišta u koje je ušao u potrazi za hranom.

- Nadamo se da će Čičak naći dom jer je jako dobar i umiljat pas. Onaj tko ga udomi zapravo će spasiti dva psa, Čička i onoga kojeg ćemo dovesti na njegovo mjesto u Azil. Azil je trenutačno pun, a kapacitet nam je 180. Uvijek ih imamo toliko. I stalno trebamo donacije hrane, ampula za buhe, deke, plahte, upijajuće podloške... - kaže Stela i dodaje da prikupljaju novac da se svim psima sagrade nadstrešnice.

Kako Udruga Pobjede nema dovoljno sredstava da skrbi o svim psima, mole pomoć. Svojim uplatama na račun IBAN HR8823400091110405854 otvoren u Privrednoj banci Zagreb, s naznakom za Čička.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina