Obavijesti

News

Komentari 393

Najpopularniji: Srbi vjeruju da je najbolji vođa bio Josip Broz

Najpopularniji: Srbi vjeruju da je najbolji vođa bio Josip Broz
1

Nekadašnji predsjednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević na četvrtom je mjestu s tri posto glasova, a slijede Boris Tadić, te Vojislav Koštunica s naklonošću po dva posto anketiranih

VIDEO

Građani Srbije vjeruju da je najbolji vođa bio Josip Broz Tito, Slobodan Milošević manje je popularan od Zorana Đinđića, ali je aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić na drugom mjestu, pokazuju rezultati istraživanja koje će tijekom dana biti predstavljeno u Beogradu, piše u srijedu beogradski list Danas.

Istraživanje Demostata, u koje je ovaj list imao uvid, pokazuje da se za Tita izjašnjava 32 posto ispitanika, za Vučića tek jedan postotak manje - 31 posto, dok je na trećem mjestu Zoran Đinđić s 11 posto glasova.

Nekadašnji predsjednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević na četvrtom je mjestu s tri posto glasova, a slijede Boris Tadić, te Vojislav Koštunica s naklonošću po dva posto anketiranih.

U ovom rangiranju imena šest ponuđenih lidera Titu su, prema stupnju obrazovanja, prednost s 28 posto potpore dale sve obrazovne skupine, dok je Vučić s 25 posto u prednosti kod ispitanika srednjeg obrazovanja.

Ovo omnibus istraživanje javnog mnijenja provedeno je u listopadu 2016. na reprezentativnom uzorku od 1500 ispitanika, metodom izravnog intervjua licem u lice, a osmislio ga je i istraživački tim vodio sociolog Srećko Mihailović.

Istraživanje se u cijelosti bavi pitanjima o tome kako žive građani Srbije, čega se boje, nadaju li se promjenama na bolje, a traženi su i odgovori tko vlada i tko ima moć mijenjati Srbiju, kakav je odnos građana prema demokraciji i političkim strankama te kakve šanse imaju potencijali kandidati na predsjedničkim izborima u Srbiji 2017. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca