Obavijesti

News

Komentari 28

Vakula: "Pred nama je toplo proljeće bez previše oborina"

Vakula: "Pred nama je toplo proljeće bez previše oborina"
3

Popodne slijedi razvedravanje, a sunce bi nas trebalo pratiti sve do nedjelje kad DHMZ ponovno prognozira kišu uz zadržavanje maksimalne dnevne temperature od oko 15 stupnjeva

VIDEO

Ujutro i prijepodne većinom oblačno s kišom, na Jadranu i grmljavinom, u gorju snijegom, a susnježica je nakratko moguća i u nižim predjelima. Zatim prestanak oborine i postupno razvedravanje, najprije na zapadu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverac, u Slavoniji sjeverozapadnjak, a poslijepodne u sjeverozapadnim krajevima ponovno jugozapadnjak. Na Jadranu će nakon jakog juga i jugozapadnjaka prolazno zapuhati jak sjeverozapadnjak i bura s olujnim udarima. Najviša temperatura uglavnom od 7 do 12, na Jadranu i do 15 Celzijevih stupnjeva. 

Sunce bi nas trebalo pratiti sve do nedjelje kad DHMZ ponovno prognozira kišu uz zadržavanje maksimalne dnevne temperature od oko 15 stupnjeva.

Kolnici mokri, magla mjestimice u Gorskom kotaru

Kolnici su morki i skliski od kiše u većem dijelu  Hrvatske. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Od danas, 1. ožujka, počinju radovi na redovitom održavanju tunela Hrastovec na autocesti A4 Goričan-Zagreb. Promet će teći dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Planirano trajanje radova je do 11. ožujka,  kada počinju radovi u drugoj tunelskoj cijevi.

Danas od 8 do 18 sati zbog ispitivanja na mostu Hambarište na DC42 povremeno će se prekidati promet u intervalima od 15 minuta.

Na graničnom prijelazu Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila.

U prekidu su katamaranske linije:  Mali Lošinj-Rijeka;  Novalja-Rab-Rijeka;  Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i  Korčula-Hvar-Split.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Vakula najavljuje toplo proljeće

Iako nas idući tjedan ponovno očekuje lagano zahlađenje, Zoran Vakula za Meteo kutak HRT-a prognozira da je pred nama toplo proljeće bez previše oborina.  

- Vrlo je velika vjerojatnost da će svi mjeseci od travnja do kolovoza u većini Hrvatske biti barem malo topliji od prosjeka. Štoviše, od lipnja do kolovoza moguće je i znatnije pozitivno odstupanje, što još uvijek ne znači da će biti i toplinskih valova koji mogu djelovati na zdravlje. No, razdoblja iznadprosječne topline gotovo će sigurno biti - napisao je Vakula. Istaknuo je i kako 'trenutačne prognoze upućuju na u većini Hrvatske povećanu vjerojatnost sušnog ili najviše prosječno kišovito i proljeća i ljeta, ali opreznost je nužna zbog očekivanih pljuskovitih oborina, kao i zbog poznate nepouzdanosti u prognoziranju oborine'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava