Obavijesti

News

Komentari 210

Naljutilo ga pitanje o HOS-u: Baldasar je opsovao u emisiji

Naljutilo ga pitanje o HOS-u: Baldasar je opsovao u emisiji
1

Baldasar je odustao od ideje da na obljetnicu utemeljenja IX. HOS-ove postrojbe Rafael vitez Boban, koja se obilježava 10. travnja, na dan utemeljenja NDH, osobno odnese vijenac

VIDEO

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar najavio je gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV kako je odustao od ideje da na obljetnicu utemeljenja IX. HOS-ove postrojbe Rafael vitez Boban, koja se obilježava 10. travnja, na dan utemeljenja Nezavisne države Hrvatske, osobno odnese vijenac pred spomenik toj bojnoj o čemu je razmišljao, ali i da na taj datum šalje vijenac u ime grada Splita.

Na kraju je, vidno iznerviran Španovićevim pitanjima da koja je razlika između ministra kulture Hasanbegovića koji se u HOS-ovoj kapi slika na splitskoj Rivi i veliča Ustaše u svojim tekstovima, zbog čega ga je i Baldasar pozvao na početku emisije na ostavku, i njega koji na dan NDH šalje vijence, splitski gradonačelnik opsovao i rekao da će to ove godine učiniti dan ranije, 9. travnja, na što su ga organizatori, rekao je ranije u emisiji, i nagovarali.

- Po meni ja nisam ništa pogriješio, a osobito zato jer sam ja gradonačelnik. Bio sam naivan jer sam mislio da će drugi prihvatiti moju ideju da zatvorimo priču iz Drugog svijetskog rata.

- Što ćete onda napraviti 10. travnja – pitao je ponovno Španović Baldasara.

- A, ništa, što ću raditi, sada kad si me raspizdio, pa nisam ja pustio duha iz boce, taj je duh cijelo vrijeme bio vanka. Ja sam zatvorio tog duha jer braniteljske postrojbe dolaze na spomenike poginulim partizanima, kao i što udruge antifaštima dolaze braniteljima na njihove obljetnice – rekao je Baldasar koji je na konačno pitanje što će onda na kraju napraviti odgovorio:

- Poslat ću cvijeće 9. travnja da više ne puštam duha iz boce – rekao je Baldasar.

 
Baldasar: Neću više slati cvijeće na HOS-ov spomenik na dan ND...

Ivo Baldasar najavio je gostujući u emisiji Veto by Sanjin Španović kako je odustao od ideje da na obljetnicu utemeljenja IX. Bojna HOS-a "Rafael Vitez Boban", koja se obilježava 10. travnja, na dan utemeljenja Nezavisne države Hrvatske, osobno odnese vijenac pred spomenik toj bojnoj o čemu je razmišljao, ali i da na taj datum šalje vijenac u ime grada Splita. Na kraju je, vidno iznerviran, splitski gradonačelnik opsovao i rekao da će to ove godine učiniti dan ranije, 9. travnja, na što su ga organizatori, rekao je ranije u emisiji, i nagovarali.

Posted by Veto by Sanjin Španović on 12. veljače 2016

Hasanbegović ne može biti dio Vlade

Ipak, tijekom cijele emisije Baldasar nije želio priznati da je pogriješio kada je lani slao vijenac na spomenik HOS-a pravdajući se kako je HOS-ova bojna potpuno regularna vojna postrojba. To je tvrdio i nakon što mu je pušten insert iz gostovanja Franje Tuđmana na istoj televiziji 1992. u emisiji 2U9 Romana Bolkovića kada je Tuđman osudio HOS i nazvao tada te postrojbe neprihtavljivim u građenju modernog svijeta. Tijekom puštanja inserta vidljivo mu je bilo neugodno.
Baldasar je rekao kako po njemu Hasanbegović ne može biti dio Vlade Tihomira Oreškovića jer je je napravio veliku štetu sebi i Vladi i Hrvatskoj.

- On se nije ogradio od svojih pisanja izjava, nego je samo rekao da je antifašist – rekao je Baldasar u emisiji Veto.

Podrška Komadini

Baldasar je najavio kako će u nedjelju biti na skupu Zlatka Komadine u Splitu, a da Milanoviću prije dva dana nije došao zbog načina na koji je pozvan koji je za njega neprimjeren.

- Pozvan sam izvan prostorija stranke i smatram da to nije u redu. Način na koji je cijeli skup napravljen mi je pokazao da će doći do neželjenih situacija i onda sam rekao da ne želim doći. Komadina se najavio da će doći kao potpredsjednik SDP Hrvatske i da dolazi u posjet SDP Split i da moli da mu se omogući da dođu svi koji žele s njim razgovarati – rekao je Baldasar.

Iako ga podržava u utrci za predsjednika SDP-a Baldasar misli da u slučaju pobjede na unutarstranačkim izborima Komadina mora dati ostavku na mjesto župana.

- Po meni on ne može biti župan i šef oporbe. Mora imati drugačiju posloženu priču ako želi kvalitetno voditi jedno ili drugo. On se mora opredjeliti. Isto kao što smatram da se ne može biti gradonačelnik Grada Splita i saborski zastupnik i to sam Milanoviću rekao – tvrdi Baldasar koji je na pitanje zašto je onda želio ići na listu odgovorio da je mislio da može pomoći stranci jer je gradonačelnik Splita.

'Moji kolege insinuiraju i lažu'

Ivo Baldasar je priznao da je pitao Komadinu je li mu on uteg u kampanji za predsjednika SDP Hrvatske.

- Pitao sam ga, on smatra da nisam. Pitao sam ga jer moji dragi kolege, ne bivši, nego još uvijek sadašnje, insinuiraju i lažu – rekao je Baldasar.

Kaže kako ne smatra da je u ovom slučaju podržavanja Komadine general poslije bitke, iako bi se Komadina kandidirao za predsjednika stranke bez obzira na ishod, dok bi Baldasar šutio.

- Naravno da bih šutio da je Milanović dobio izbore i sastavio izbore. Kako možete mjeriti uspjeh političara? Jedino pobjeda to može dokazati. Mi smo pet izbora izgubili izbore, sve bih govorio da me stavio i na listu za parlamentarne izbore – rekao je Baldasar.

Milanoviću zamjera populizam

Na zamjerku da ono što on danas zamjera Milanoviću su Komadina, Ostojić i Bernardić govorili i tada, a on je u tome svemu Milanoviću pomagao, primjerice glasajući za izbacivanje Slavka Linića.

- Linić će sam odlučiti hoće li se vratiti u stranku – dodaje Baldasar.

Baldasar je priznao kako jednim djelom zamjera Milanoviću isto ono što priznaje da je on, populist koji se bavio svojim političkim imidžem, ali da on vodi dobro grad, a Milanović nije dobro vodio Vladu.

- Ja jesam populist kao gradonačelnik. Moram se baviti svakakvim stvarima s kojima i ne bih. Milanović nije dobro koordinirao rad Vlade, možda se i bavio previše političkim imidžem kao i ja, ali ja mislim da ja dobro vodim grad. Ja nisam dosad izgubio izbore, ni Komadina ni ja nismo izgubili van stranke ni u stranci, a Milanović je izgubio pet izbora i odgovoran je za to po zapovjednoj odgovornosti. Kad ja izgubim izbore naravno da ću dati ostavku.

Mandat na raspolganje

U slučaju da Zoran Milanović pobjedi Zlatka Komadinu, Baldasar najavljuje kako će dati svoj mandat predsjednika SDP Splita na raspolaganje.  

- To je jedna vrsta referenduma za svakog pojedinog čelnika organizacije u SDP-a koji se jasno izjasnio za koga je. Ako pobjedi ona druga strana, treba se dobro zamisliti ima li podršku stranke ili ne. Mogu staviti mandat predsjednika gradske organizacije na raspolaganje odmah nakon izbora i za to se zalažem – rekao je Baldasar.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...