Obavijesti

News

Komentari 36

Narančasto upozorenje: Ujutro sunce, a onda slijedi nevrijeme

Narančasto upozorenje: Ujutro sunce, a onda slijedi nevrijeme
1

Najviše oborina bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak

VIDEO

Ujutro i prijepodne barem djelomice sunčano, a uz više oblaka uglavnom će na Jadranu i u područjima uz Jadran ponegdje biti malo kiše, dok se u unutrašnjosti mjestimice očekuje kratkotrajna magla, stoji u prognozi vremena za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne, te osobito potkraj dana i u noći s jačim naoblačenjem očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviše oborina bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 28 stupnjeva Celzijusa. 

Upozorenje Meteoalarma

Gotovo cijela Hrvatska je pod žutim upozorenjem meteo alarma što znači da se očekuje grmljavinsko nevrijeme praćeno snažnim vjertrom. Istra i Kvarner označeni su narančastim upozorenjem i tamo bi nevrijeme trebalo biti izraženije. Upozorenje nije izdano jedino za karlovačku regiju.

HAK: Kolnici mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, mogući su odroni zemlje i kamenja, magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom dana očekuje se pojačan promet u priobalju, duž Jadranske magistrale (DC8) pa iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu radova (od petka u 7 sati do ponedjeljka u 7 sati).

Povodom održavanja utrke 42. INA DELTA RALLY privremeno se za promet zatvaraju sljedeće zagrebačke prometnice:

- u subotu, 11. lipnja od 9 do 19 sati: Sljemenska cesta (Bliznec od raskrižja prema Žičari) – Sljeme (Dom željezničara) /Ž1049/ – Šestine (Restoran Šestinski lagvić) /Ž1048/. Obilazni smijer: Zagreb – Stubičke Toplice – Sljeme i obrnuto.

- Od 11 sati do 14 sati te od 16 sati do 19 sati: Hunjka /Ž2219/ – Sljeme (Dom željezničara) – Šestine (Restoran Šestinski lagvić) /Ž1048/. Obilazni smijer: Zagreb – Stubičke Toplice – Sljeme i obrnuto.

- Od 10,15 do 13,15 i od 15,15 do 18,15 bit će zatvorena državna cesta DC29 od Kašine do Laza Bistričkog (skretanje za Adamovec i Moravče).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca