Obavijesti

News

Komentari 272

Narod očekuje da Vlade bude jamac obnove i razvitka zemlje

Narod očekuje da Vlade bude jamac obnove i razvitka zemlje
1

Josip Bozanić uputio je čestitke Andreju Plenkoviću i Boži Petrovu, poželjevši im Božji blagoslov u radu za dobrobit Hrvatske i hrvatskog naroda, te mudro vodstvo

VIDEO

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitke novim predsjednicima Vlade i Sabora Andreju Plenkoviću i Boži Petrovu, poželjevši im Božji blagoslov u radu za dobrobit Hrvatske i hrvatskog naroda, te mudro vodstvo i zauzimanje za pravo i pravednost, ne gubeći pritom iz vida čovjeka.   

"Od srca Vam čestitam na preuzimanju službe predsjednika Vlade RH te Vama i novoj Vladi želim obilje Božjeg blagoslova u radu za dobrobit hrvatskoga naroda i svih građana naše zemlje", stoji u Bozanićevoj čestitki premijeru Plenkoviću.

Izrazio je želju da nova vlada "mudrim vođenjem unutarnje i vanjske politike gradi međusobno zajedništvo u nastojanju da vrati povjerenje građana u vladavinu prava", napomenuvši kako hrvatski narod očekuje od vlade "da bude pokretačka snaga u prevladavanju aktualne gospodarske krize te jamac obnove i razvitka zemlje".

"Neka se pri tom ne izgubi iz vida čovjek i posebna osjetljivost za obitelj, jer u njoj je temelj društvenog razvitka i demografske obnove", poručio je Bozanić Plenkoviću, te poželio da njega i njegove suradnike, "u vršenju časne i odgovorne službe predsjednika Vlade RH, u zahtjevnom i važnom razdoblju za Hrvatsku, prati Božji blagoslov te zagovor Presvete Bogorodice Marije, svetog pape Ivana Pavla II., osvjedočenog prijatelja hrvatskog naroda i blaženog Alojzija Stepinca".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petrovu je Bozanić poželio da ga u odgovornoj službi predsjednika najvišeg hrvatskog državnog Doma prati Božji blagoslov, "da donošenjem pravednih zakona, zajedno sa zastupnicima Sabora, u ozračju parlamentarne demokracije, nastojite ostvarivati bolju perspektivu za sve građane Hrvatske".

"Pobjeda na izborima za svakog je političara poziv i obveza da se zauzima za pravo i pravednost, da radi za dobrobit svih i tako izgrađuje pravednije društvo, brinući se za dostojanstvo svake osobe i boreći se za bolje životne uvjete svih ljudi, imajući uvijek u vidu najpotrebnije. Neka Hrvatski sabor resi zajedništvo i uzajamno poštovanje te nastojanje oko usklađivanja međusobnih odnosa svih građana Hrvatske i briga za darovanu nam Domovinu, jer odgovorni smo za ono što ostavljamo budućim naraštajima", stoji u čestitki nadbiskupa zagrebačkog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...