• Članak
  • Komentari 2
  • Lokacija
  • Share 67
  • Tweet

Naš novinar Igor Zovko svojim slikama pomaže djeci u Gorici

Od 23 izložena rada, novac od prvih 11 prodanih slika odlazi u velikogorički Centar za socijalnu skrb. Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić kupio je dvije slike

Utorak, 12. 4. 2011. u 12:30    Piše: Anamarija Mlačak

Mostovi nas spajaju i vode novim obalama koje moramo upoznati da bi ili cijenili stare ili krenuli novim putevima - rekao je novinar 24sata i slikar Igor Zovko otvorivši izložbu “Prijelaz - Stari most” u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebačkoj 37. 

Ovaj svestrani Mostarac, koji je prije tri godine objavio Velebitsku bajku o djevojčici koja je spasila svijet, sada pomaže upravo najmlađima. Od 23 izložena rada, novac od prvih 11 prodanih slika odlazi u velikogorički Centar za socijalnu skrb. Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić kupio je dvije slike. 

Izložba će biti otvorena do ponedjeljka. 17. travnja, a posjetitelji mogu doći radnim danom od 8 do 20 sati, a vikendom od 17 do 20 sati.

Što je o radovima rekla kritičarka iz Milana?

Prolazi razinama, primjenjujući neku vrstu dekomponiranja slike, kao što pokazuju radovi iz ove serije, kod kojih se konstrukcija sa svakim korakom sve višepojednostavljuje, uklanjajući progresivno pojedine elemente, kako bi se došlodo esencijalnosti, istaknute briljantnom nenaturalističnom, ekspresionističkom kromatikom koja teži apstrakciji - rekla je Rossella Moratto, neovisna kustosica i kritičarka suvremene umjetnosti iz Milana.

Tagovi: slike, mostar, izložba, igor zovko

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare
12.04.2011., 15:45

lumEEE: wozzie apsolutno se slažem s tobom. Svaka pohvala gosp. Igoru, ali to se može dati na drugi(sigurniji) način.

12.04.2011., 13:27

drop dead: je dat će novac centru za socijalnu skrb,a onda će ih oni lijepo podijelit među sobom!! pohvalno od igora,ali mislim da te pare djeca nikada neće vidjeti!!isto kao što se zvalo telefonima za slušne aparatiće za djecu pa ih do dan danas ta djeca nisu ni dobila!!gdje je novac?? pa naravno podijeljen među hdz lopovima koji su to i organizirali!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar