Obavijesti

News

Komentari 52

Što sve zapravo traži Most od HDZ-a? Plenković: 'Pitajte njih'

Što sve zapravo traži Most od HDZ-a? Plenković: 'Pitajte njih'
1

Upitan o ustroju vlade i zahtjevu Mosta za "vertikalnim kadroviranjem", u utorak je ponovio kako se zalaže da vlada bude zajednička i jedinstvena odnosno da ministri ne budu u "izoliranim odjelima"

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak da je u pregovorima s Mostom o sastavu vlade i njezinom ustrojstvu te ključnim dužnostima u Saboru  "sve na stolu", a na pitanje novinara kako tumači nagađanja da u Mostu dvoje hoće li tražiti četiri ministarstva ili predsjednika Sabora, kratko je odgovorio: "Pitajte njih".

"Danas u 15 sati s Mostom nastavljamo jučerašnji dijalog u skladu s unaprijed dogovorenim hodogramom. Sve je tema pregovora - sastav vlade, njezino ustrojstvo, ključne dužnosti u Saboru. Sve je na stolu", kazao je Plenković ispred središnjice HDZ-a, upitan o čemu će danas pregovarati s Mostom.

Vezano uz funkciju predsjednika Sabora ponovio je kako je već ranije rekao što je HDZ-u važno. Nakon pregovora s Mostom u ponedjeljak Plenković je, upitan koliko je njegovoj stranci važno mjesto predsjednika Sabora, odgovorio kako je ta pozicija važna za njegovu stranku, a na pitanje bi li bio spreman odreći se te dužnosti, istaknuo je: "Jako je važno!".

Upitan o ustroju vlade i zahtjevu Mosta za "vertikalnim kadroviranjem", u utorak je ponovio kako se zalaže da vlada bude zajednička i jedinstvena, odnosno da ministri ne budu u "izoliranim odjelima", već djeluju kao kolegij na vladi. "Isto tako, to može biti i na razini ministarstava. Ne vidim problema u suradnji ljudi koji vode ministarstva na čelnim  dužnostima, bilo da su iz HDZ-a ili Mosta", rekao je.

Za najave Sindikata policijskih službenika da će uskoro početi podizati tužbe, jer Vlada nije ispoštivala sporazum po kojem su zaposlenima u državnim službama, pa i policijskim službenicima, plaće od početka godine trebale porasti za šest posto, Plenković je odgovorio kako će se o tome očitovati kad budu u poziciji, odnosno kada se formiraju kao vlada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca