Obavijesti

News

Komentari 10

Nastavlja se prodaja: 400 mil. kn za Imperial i Sunčani Hvar

Nastavlja se prodaja: 400 mil. kn za Imperial i Sunčani Hvar
1

Dionice Imperiala Rab prodane su Valamaru za 260 milijuna kuna, i prihvaćena je ponuda od 140 milijuna kuna za Sunčani Hvar. 'To je više od očekivanog', kaže šef DUUDI-ja

VIDEO

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP)  jednoglasno je donio oduku o prodaji dionica Imperiala Rab i o prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban.

- Završena je sjednica CERP-a i jednoglasno su donesene odluke o prodaji Imperiala Rab, dakle dionica koje su bile u vlasništvu države te prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara - kazao je Boban, dodavši da je riječ o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara.

- Taj iznos je više od očekivanog - ocijenio je Boban.

Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92 posto dionica, a sredinom lipnja je, nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica po cijeni od 21,37 kuna po dionici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94 posto državnih dionica u Sunčanom Hvaru. Tražilo se 28 kuna po dionici, no nije bilo ponuda na kupnju.

Potom je početkom srpnja HANFA odobrila slovačkom društvu Prime Tourist Resort izmjenu ponude za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, odnosno podizanje ponuđene cijene s 21,37 na 24 kune. CERP je danas donio odluku o prihvaćanju te ponude za preuzimanje.

CERP je donio i odluku o prodaji državnog udjela od 50,08 posto u rapskom Imperijalu turističkoj kompaniji Valamar Riviera, koja je početkom srpnja jedina CERP-u dostavila valjanu obvezujuću ponudu, za što je ponudila 260,8 milijuna kuna ili gotovo 900 tisuća kuna više od početno tražene cijene.

Iz Valamara su tada priopćili kako su s AZ obveznim mirovinskim fondovima, koji drže 9,45 posto dionica Imperiala, zajednički u procesu privatizacije rapske hotelske tvrtke.

Imperial je najvažnija hotelsko-turistička tvrtka na otoku Rabu i jedna od važnijih na Kvarneru, osnovana je 1965., a danas raspolaže smještajnim kapacitetom od ukupno nešto više od 7.500 kreveta.

U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti, a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu