Obavijesti

News

Komentari 1

Natječaj za gradnju osnovne škole Pazdigrad u studenom

Natječaj za gradnju osnovne škole Pazdigrad u studenom
5

Umjesto prosvjed svaki mjesec, nakon svakog sastanka s gradom, sadimo po jedno stablo. I tako sve dok se ne izgradi škola, rekla je predstavnica roditelja

VIDEO

Grad Split će u studenom otvoriti natječaj za gradnju Osnove škole Pazdigrad, koju stanovnici te četvrti na istočnom ulazu u Split čekaju preko 20 godina. Još nije definirano hoće li se osmoljetka za oko 500 učenika graditi samo sredstvima Grada ili i uz financijsku pomoć Vlade RH.

- Uspjeli smo! Prvi cilj je ostvaren. Bili smo na sastanku s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, dogradonačelnicom Aida Batarelo i pročelnicom za prosvjetu Ines Milina Ganza koji su nas izvijestili o budućim koracima za gradnju škole Pazdigrad. Nakon višegodišnje uporne bitke, more poslanih dopisa, prijedloga, prosvjeda i čekanja, na sastanku smo saznali kako natječaj za gradnju škole kreće u studenom. Zadovoljni smo rezultatima današnjeg sastanka i nastavljamo pratiti ovaj projekt iz mjeseca u mjesec - kazala je Marjana Kvrgić, predstavnica roditelja s Pazdigrada.

Grad Split će uvrstiti školu u proračun za iduću godinu neovisno o daljnjim koracima Vlade. Dogovoreno je i kako će se jednom mjesečno održavati sastanci kako bi predstavnici roditelja bili upoznati o svakom koraku izgradnje škole.

-  Obećali smo sebi kako ćemo prvu dobru vijest vezanu uz gradnju škole proslaviti sadnjom jednog stabla na Žnjanu. Stablo koje će simbolizirati znak novog početka, novog života. Umjesto prosvjeda sada svaki mjesec, nakon svakog sastanka s gradom, sadimo po jedno stablo za koje će se brinuti po jedna obitelj. I tako sve dok se ne izgradi škola. Vidjet ćemo koliku šumu ćemo kreirati na žnjanskom platou - poručila je Kvrgić.

U subotu u 10.30 sati na platou pokraj hotela Zagreb (Duilovo) roditelji će zasaditi prvo stablo.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa