• Članak
  • Komentari 43
  • Lokacija
  • Share 3
  • Tweet

Ne može u dvorište: "Radije ću se zapaliti nego im dati zemlju"

Kuća na obilaznici: Obitelji Andrašek jedini izlaz iz dvorišta bio bi kroz bukobran na autocestu. Nisu dali Hrvatskim autocestama dio dvorišta, no oni svejedno kopaju

Srijeda, 07. 12. 2011. u 19:00    Piše: Željko Garmaz

Ovo što su nam napravili iz Hrvatskih cesta je nevjerojatno, a oni se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo, ljutita je Marica Andrašek iz Našica, koja tri tjedna s obitelji tijelima sprečava dovršetak gradnje našičke obilaznice, koja im je, doslovno, onemogućila izlazak autom iz dvorišta. Ne žele ni čuti za 17.000 kuna odštete, koliko su im ponudili iz Hrvatskih cesta.

- Misle li oni da smo mi ludi?! Hrvatske ceste namjeravaju nam ostaviti slobodnim samo izlaz na obilaznicu i to pod nagibom od 30 stupnjeva. A taj izlaz bi prolazio kroz pet metara visoki bukobran koji nam onemogućuje pogled na cestu. Možemo se samo moliti da nas neki auto ne udari jer ga nikako ne možemo vidjeti - kaže Marica. Pokušala je razgovarati s odgovornima iz Hrvatskih cesta, no, kako kaže, bezuspješno.

- Čim se na trenutak pomaknemo od kuće, oni dolaze i počinju raditi - vikala je Marica prijeteći da će se politi benzinom i zapaliti ne pokažu li u Hrvatskim cestama spremnost za dogovor.

Obilaznica je "na ledu" već godinu i pol

Andrašek traži pola milijuna kuna odštete za oduzimanje privatnog zemljišta. Spor je na Upravnom sudu već godinu i pol, a 4,1 km obilaznice na čekanju.

Tagovi: obilaznica, našice, marica andrašek , hrvatske ceste, dvorište

Izdvojeni komentari 43 komentara Pogledaj sve komentare
07.12.2011., 19:42

Žec: Tu daju 17,000 kn. a za farbanj tunela svojim podobnim plaćaju milijune ; sram ih bilo lopine bezobrazne . Gospođo ne popuštajte ni milimetra svog posjeda to vam nemože NITKO uzeti to je vaša imovina. Jesmo neka pravna država JAMI GDIJE GOD MOŽEŠ. Malo radi puno kradi i pošteno živi.To je Hrvatski slogan!

07.12.2011., 19:39

Leticia: Mene bi samo zanimalo da li je gospođi možda ponuđeno se se kupi cijela kuća, jer kako živim uz podravsku magistralu to je često slučaj..ovakve probleme imaju većinom oni koji su ušli u raznorazne igrice i nadmudrivanja da bi izvukli što više novaca i onda se desila situacija da im je kuća između željezničke pruge i magistrale primjerice..Sad imaju popucale temelje, o buci da ne pričam..i onda su krenula potezanja po novinama..Slučaj mi je neobičan, ako nije tako onda svakako podržavam da se isplati novac koji će im omogućiti kupnju druge nekretnine jer sa 17ts kn je to nemoguće i mislim da oni računaju na to kad traže te novce ne na cijenu prilaza..... prikaži sve

07.12.2011., 19:28

Gašpar: Bahatost javnih službi prelazi sve granice ,a kada treba nadoknaditi odštetu za svoje gluposti u proračunavanju dionica onda se izvlače na javni interes s kojim nasilno oduzimaju ono što je nepovredivo ,a to je dom !!! Gospođo tužite ih do Strazbourga neka vam daju 100 EUR-a za 1m2 pa neka rade što hoće !!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar