Obavijesti

News

Komentari 13

Ne žele Trumpa na čelu SAD-a: Prosvjednici zapalili zastavu

Ne žele Trumpa na čelu SAD-a: Prosvjednici zapalili zastavu

Policija u Clevelandu uhitila je 18 osoba nakon sukoba s prosvjednicima koji su palili američku zastavu u blizini ulaza u dvoranu gdje se održavala republikanska konvencija

VIDEO

Prosvjednici su palili američku zastavu u blizini ulaza u dvoranu gdje se održavala republikanska konvencija na kojoj je Donald Trump službeno postao predsjednički kandidat te stranke za izbore u studenom.

Dvoje uhićenih optuženo je za napad na policajce koji su pokušavali zaplijeniti zastavu, rekao je šef clevelandske policije Calvin Williams. Nekima od prosvjednika za vrijeme incidenta zapalile su se hlače. "Dok su pokušavali odmaknuti zastavu koju smo mi pokušavali ugasiti, plamen im je zahvatio nogavice", rekao je Williams.

- Prosvjednici su optuženi za napad na policajca jer je on pokušavao ugasiti zastavu kad je vidio da je pale, a bilo je i protuprosvjednika koji su je pokušali oduzeti - rekao je šef policije.

Od ostalih šesnaest prosvjednika, petnaest ih je optuženo za prekršaj poticanja nasilja u blizini Quicken Loans Arene, priopćila je policija ne navodeći za što je optužen preostali prosvjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spaljivanje američke zastave zaštićeno je Prvim amandmanom američkoga ustava koji štiti pravo na slobodu govora te nijedan od prosvjednika nije optužen za spaljivanje zastaev.

Tijekom tučnjave ozlijeđena su dvojica policajaca koja su, kako je rekao Williams, pretrpjela slabije udarce.

Tijekom toga incidenta uhićen je najveći broj prosvjednika za vrijeme četverodnevne konvencije koja završava u četvrtak, a ukupno ih je uhićeno 23. Prije toga pet je osoba uhićeno u tri različita incidenta.

Skupina koja se naziva Revolucionarni klub obavijestila je novinare da namjeravaju spaliti zastavu kako bi prosvjedovali protiv američke politike, posebno protiv vojnih intervencija u inozemstvu.

Prethodni prosvjedi u vrijeme konvencije bili su uglavnom mirni, a policija provodi nadzor kojim pokušava očuvati red, rekao je Williams. "Ima nekih skupina na koje motrimo jer znamo da pokušavaju izazvati nered na ovoj konvenciji", dodao je.

Bogati građevinski poduzetnik Trump izazvao je bijes mnogih Amerikanaca prijedlozima poput izgradnje zida duž američko-meksičke granice i smanjivanja useljeništva iz muslimanskih zemalja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1