Obavijesti

News

Komentari 43

Neće biti hladno: Ovaj tjedan očekujte mnogo oblaka i kiše

Neće biti hladno: Ovaj tjedan očekujte mnogo oblaka i kiše
1

Ciklone i frontalni poremećaji nam donose nove oblake, ali i oborine. To znači da ni u aktualnom tjednu nećemo imati hladne dane kakve smo imali u prvom dijelu listopada

VIDEO

Novi tjedan počeo je s temperaturama zraka koje su znatno iznad uobičajenih za ovaj dio godine. U Dubrovniku se temperatura zraka u ponedjeljak u najtoplijem dijelu dana popela na kasnoljetnih 25 Celzijevih stupnjeva. Drugdje su maksimalne dnevne temperature zraka bile tek malo niže, a čak je i u unutrašnjosti mjestimice zatoplilo do 22°C.

Sunčani ponedjeljak ipak nije nagovještaj stabilnog tjedna. Naprotiv, ciklone i frontalni poremećaji uskoro nam donose nove oblake, ali i oborine. To znači da ni u aktualnom tjednu nećemo imati hladne dane kakve smo imali u prvom dijelu listopada, no kiše neće nedostajati, javlja Crometeo.

JADRAN:

Utorak će donijeti umjereno do znatno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina već ujutro će početi na sjevernom Jadranu, a popodne će se proširiti na Dalmaciju. Oborine neće biti ravnomjerno raspoređene, što znači da će ponegdje pasti tek pokoja litra, a lokalno i preko 50 litara po kvadratnom metru. Krajem dana na sjevernom Jadranu djelomično razvedravanje. Ujutro će puhti slabo do umjereno jugo, na moru južne Dalmacije pojačano. Popodne na sjevernom Jadranu vjetar u okretanju na slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji prema večeri slab zapadnjak i jugozapadnjak, na moru umjeren do pojačan sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 10 do 14°C u zaobalju, od 15 do 19°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U srijedu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U većini krajeva suho, ali još ujutro uglavnom na jugu Dalmacije može biti kiše i pljuskova, a navečer mjestimice na sjevernom Jadranu. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka. Danju će oslabiti i okretati na slab vjetar zapadnih smjerova, a kasno navečer na moru sjevernog Jadrana slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka od 6 do 11°C u zaobalju, od 11 do 16°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 22°C.

Promjenjivo vrijeme očekuje nas tijekom četvrtka. Oblačnije na sjevernom Jadranu uz čestu kišu, a ponegdje i obilnije pljuskove s grmljavinom. U Dalmaciji će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, povremeno uz kišu ili slabe pljuskove. Puhat će umjereno do jako jugo, uz zapadnu obalu Istre i jugozapadnjak. Jutro toplije u odnosu na srijedu, najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Petak donosi vrlo nestabilno vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a kiša će biti relativno česta. Ponegdje, osobito u Dalmaciji, može biti obilnijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar će posvuda značajno oslabiti u odnosu na četvrtak. U Dalmaciji još uglavnom slabo jugo, jače ujutro na jugu Dalmacije, na sjevernom Jadranu u okretanju na slab vjetar zapadnih smjerova. Toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 21°C.

Postupna stabilizacija vremena očekuje nas u subotu. Još ujutro može biti malo kiše, osobito u Dalmaciji. Tijekom dana sve sunčanije pa će u drugom dijelu dana biti suho. Vjetar većinom slab, dominantno zapadnih smjerova. Bit će tek malo svježije, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

U nedjelju djelomično sunčano. Iako će u većini krajeva biti suho, osobito je na otvorenom moru moguća povremena i slaba kiša. Ponovno će zapuhati jugo, većinom slabo. Zadržat će se toplo za dio godine.

UNUTRAŠNJOST:

Utorak nam donosi uglavnom oblačno i svježe vrijeme. Tijekom prijepodneva kiša će se raširiti na Gorski kotar, Liku i središnju Hrvatsku, a poslijepodne postupno i na Slavoniju. Najkasnije će stići na krajnji istok gdje će kiše biti uglavnom tek navečer i u maloj količini. U zapadnim krajevima slab sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu više suhog vremena. Malo kišice je moguće uglavnom u Slavoniji tijekom jutra ili prijepodneva. Ujutro će mjestimice biti magle, a tijekom dana dosta oblaka, ponegdje uz kraća sunčana razdoblja, vjerojatnija na zapadu unutrašnjosti. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 3 do 8, a najviša dnevna između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak ponovno kiša. Prevladavat će oblačno, tmurno i mokro vrijeme, samo u Slavoniji uz moguća kraća sunčana razdoblja. Čini se da će više suhog vremena biti na istoku i u Lici, a više kiše u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji jugoistočni. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 8 do 12°C, u Slavoniji malo viša.

Za petak i dalje prognoziramo puno oblaka, a mjestimice će biti i kiše. U najvišem gorju mogući su susnježica i snijeg. Oborine će tijekom dana postupno oslabjeti i prestati. Ostat će prohladno uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar i temperaturu zraka uglavnom između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

U subotu i nedjelju trebalo bi biti više suhog vremena. Dosta oblaka i česta jutarnja magla koja se ponegdje može i dulje zadržati. Tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutra će biti malo hladnija, a dani malo topliji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...