Obavijesti

News

Komentari 42

Nekad ga vozili engleski lordovi a sad se u njemu voze mladenci

Nekad ga vozili engleski lordovi a sad se u njemu voze mladenci
1

Boris Kurkutović Bex iz Slavonskog Broda vozi i iznajmljuje Beauford kabriolet. Njegov ljubimac je prvi i jedini takav ne samo u Hrvatskoj , nego u cijeloj Europskoj Uniji

VIDEO

Boris Kurkutović Bex iz Slavonskog Broda godinama se bavi najmom limuzina za svadbe. Svoju flotu koju čine elegantni Lincoln i partijanerski Hammer prije nekoliko dana upotpunio je sa Beaufordom kabrioletom.

FACEBOOK LIVE:

Slavonski Brod: Beauford kabriolet replika iz 1930.godine odnedavno je Slavonskom Brodu. Vlasnik je Boris Kurkutovic Bex. Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata Video on Sunday, October 23, 2016

Radi se o replici automobila iz prve polovice 20 -tog stoljeća, kopiji koja je izgrađena 2004. godine, istovjetnoj kakav je bio original proizveden davne 1930. godine. Vlasnik ima zanimljivu priču o automobili koji plijeni pažnju svih kada ga vide na Brodskim ulicama, a kako i ne bi kada se radi o prelijepom automobilu u kakvom su se svojedobno vozili viktorijanski lordovi i dame. 

Beauford kabriolet

- Naišao sam na jednu britansku web stranicu preko koje se mogu iznajmiti posebna vozila za vjenčanja, među kojima i ovaj model Beauforda Cabrio. Isprva sam razmišljao da kupim Cadillac Devillle, ali bilo bi to stilski pretjerano, pa sam odlučio da želim ipak kupiti Beauforda. Otišao sam u London kod čovjeka koji bi ga prodao i od kojega sam zapravo saznao sve o ovom i drugim oldtimer modelima u Engleskoj. Naime, u Engleskoj postoje male karoserijske radionice koje proizvode retro automobile s novom mehanikom, a ovakvih je Beauford modela u posljednjih 20 godina proizvedeno je svega dvije tisuće. Svi su u pogonu, uglavnom po Otoku, znači Britanija, Škotska, Sjeverna Irska, i – nećete vjerovati, ovo je prvi od tih dvije tisuće komada koji je ikada izvezen izvan Otoka! Znači, ne da je prvi i jedini u Hrvatskoj, nego u cijeloj Europskoj uniji, ako izuzmemo sada Ujedinjeno Kraljevstvo! – rekao je ponosni vlasnik Boris Kurkutović, dodajući kako u Britaniji postoji i Beauford klub vlasnika i ljubitelja takvih vozila koji se međusobno druže i organiziraju razne auto-susrete.

Beauford kabriolet

Ovakvi su oldtimeri izuzetno popularni u toj zemlji, ne samo atrakcija za svadbene svečanosti nego ih kupuju stariji Britanci sebi i svojim suprugama za uživanje. 
- Dočekao me je u Londonu stariji, uglađeni gospodin tipičnog britanskog looka, mislim da ima oko 70 godina, i odovezao me u poznati gradić Peckham, u kojemu je snimana popularna humoristična TV serija Mućke. Pomislio sam  tada, valjda ovo nije neka mućka, pa da mi se još u biznisu pojavi i Delboy… Takav auto vrijedi oko 30 tisuća eura, prije odlaska u Englesku dva mjeseca sam se cjenkao s vlasnikom da mi ga proda. Dočekali su me vrlo ljubazno, s večerom, vrlo brzo smo riješili i samu papirologiju i financije i tako sam ja postao novi vlasnik ovog prekrasnog klasika. Doduše replike – kaže Boris. 

Svi su ga htjeli fotografirati

- Ispratili su me iz Londona kao što su me i dočekali, vrlo gospodski, sve do autoceste, sa željom da ostanemo u kontaktu, jer im je jako bitno tko će i gdje voziti Beauforda. Vožnja prema Hrvatskoj trajala je dva dana, sa mnom je išao i moj nećak. Putem smo, u svim zemljama plijenili pozornost brojnih ljudi koji su nas fotografirali. Zanimljivo, na ukrcaju u vlak za Eurotunel,  jedan je mlađi čovjek, koji vozi najnovijeg Mercedesa S klase, toliko ostao zadivljen mojim automobilom, otprilike kao i ja njegovim Mercedesom, pa fotografiranje oba nije izostalo. Putovanje je prošlo OK, bili smo dobro pripremljeni, a unatoč dobrom grijanju, malo nam je ipak puhalo, jer je ipak riječ o kabrioletu – kaže vlasnik. 

Beauford kabriolet

Beauford je izrađen od stakloplastike i aluminija, motor i mjenjač su od Forda Sierre, felge su Jaguarove iz '60-ih godina prošlog stoljeća, maksimalna brzina je 110 km/h, motor je 2.0, 75 kW, potrošnja 11 litara, volan je dakako, s desne strane. Na njemu je još engleska registracija, no Boris je već dobio dozvolu za uvoz i homologaciju, slijedi carinski postupak i ovih će dana na tehnički pregled i registraciju. Radi sebe će, kaže Boris,  još jednom napraviti kompletan servis i krenuti i  u oglašavanje za najam mladim ljudima koji bi željeli svoje vjenčanje začiniti vožnjom u ovom atraktivnom automobilu.  A, cijena najma će, dodaje, biti relativno povoljna: 400 eura za cijeli dan, tj. za kompletan protokol vožnje mladenaca. 

Beauford kabriolet

Podsjetimo, Bex Limos u ponudi ima i dvije limuzine: 11–metarski Hammer za 18 osoba, jedan je od tri najbolja primjerka u Europi, u ovoj regiji su samo tri u Zagrebu, Slavonskom Brodu i u Brčkom, kupljen je u Italiji, u odličnom je stanju motor je 6.0, potrošnja 25 do 40 litara, snaga 300 KS, s kožnim sjedalima, svjetlećim podovima, zvjezdanim nebom, klimatizacijom, barom s ekskluzivnim pićima i šampanjcem;  cijena najma za cijeli dan je 1000 eura, odnosno 200 eura za jedan sat, posebno je prigodan za rođendanske proslave za veći broj partijanera koji mogu podijeliti cijenu najma.
Tu je i elegantniji, 9-metarski Lincoln, najnoviji u Hrvatskoj, predzadnje generacije, prima osam osoba, također s kompletnom opremom kao i Hammer, prigodan za elegantne svadbene svečanosti, djevojačku ili momačku večer, rođendane. Cijena najma je 500 eura za cijeli dan, odnosno 100 eura za jedna sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca