Obavijesti

News

Komentari 82

'Nema kvoruma, to je skandal. Mi smo pred novim izborima...'

'Nema kvoruma, to je skandal. Mi smo pred novim izborima...'
1

U Mostu se plaše novih izbora koji njima ne bi odgovarali jer ne bi dobili ni pola mandata koje danas imaju. Njihov dolazak u Sabor danas čista je pragmatika, kaže Salapić

VIDEO

Gost emisije Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV bio je saborski zastupnik HDSSB-a Josip Salapić.

Orešković je dosad bio samostalan od Karamarka, ali i on sada povlači ručnu

Salapić smatra da premijer Orešković dosad nije bio lutka na koncu Tomislava Karamarka, ali kako po njemu sada i on povlači ručnu.

- Ja sve njegove dosadašnje poteze oko smjena i imenovanja u SOA-i, policiji i ostalih tema gdje se razilazio s Karamarkom podržavam. Ali se vidi da on povlači ručnu u zadnje vrijeme. Jučer kada je govorio o problematici događaja oko Karamarka i arbitraže INA – MOL je imao po procjeni HDSSB-a lagani nastup, samo s ciljem da se na press konferenciji kao premijer pojavi nakon što je nekoliko dana šutio. Trebao je pričati puno čvršće i jače kao premijer – rekao je Salapić u Vetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Hrvatska je, vjerojatno, pred novim izborima'

Po njemu nakon još jednog pada kvoruma Hrvatska nema vladajuću većinu u Saboru.

- Ovo je prvi puta u povijesti, nikad se nije događalo ovo. Nekad su se bolesni zastupnici i trudnice dovozili na glasanje, a sada ne funkcionira ni Vlada niti Hrvatski sabor. Tri puta bez kvoruma, mislim da je to skandalozno i da je Hrvatska, vjerojatno, pred novim izborima – rekao je Salapić.

Komentirao je i dolazak svih zastupnika MOST-a na glasanje, ali i ostavke potpredsjednika kluba zastupnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i Davorina Mlakara.

- Sigurno je izbio veliki sukob u njihovom klubu nakon pada kvoruma. Dešava se politička kriza unutar kluba HDZ-a. Sukob je između dva potpredsjednika i predsjednika kluba Ivana Šukera – rekao je Salapić i dodao kako MOST se boji novih izbora.

Most se pod prijetnjama HDZ-a dotjerao u red, ali HDZ nije

- Oni se plaše novog izbora, novi izbori ne bi njima odgovarali jer ne bi dobili ni pola mandata kojih danas imaju. Danas su svi potrčali u sabornicu i njihov dolazak u Sabor čista je pragmatika jer da nišu došli oni bi bili ti koji ruše vladajuću koaliciju. Vjerojatno su dobili i neke prijetnje iz kluba HDZ-a da to više ne može tako. Oni su se tako dotjerali u red, ali nije se dotjerao HDZ – rekao je Salapić.

'Nevjerojatno da zastupnici iste koalicije napadaju jedni druge'

HDSSB, kaže Salapić, nije za nikakvo preslagivanje.

- Nevjerojatno je da koalicija između sebe puca. Nevjerojatno je da zastupnici između iste koalicije napadaju jedni druge. To si prije svega ozbiljna stranka kao HDZ nije smijela dozvoliti, ako ljudi nemaju međusobno osnovno povjerenje, kako očekivati stabilnu vladu? Prvo je počelo sa dječjom bolesti, onda je počelo sa komplikacijom te bolest i onda je završilo sa teškom bolesti te cijele ekipe. Vjerojatno ćemo na jesen imati nove izbore i mi smo za to, a ne za neke kombinacije preslagivanja – kaže Salapić.

'Ukidanje Mesićeva ureda je osobni obračun HDZ-a prema njemu'

Tvrdi da HDSSB, iako se ne slaže s njegovom politikom, nije za ukidanje ureda Stjepana Mesića koji nikako da se izglasa.

- To je osobni obračun HDZ-a prema njemu, čista osveta prema njemu. Ako on putuje na trošak drugih država, njemu treba dati neku osnovnu svotu za djelovanje, ostalo neka si traži sponzore. Opasnost je što mislim da bi ovu odluku ako je uspiju izglasati Ustavni sud srušio kada bi se Mesić žalio na nju – rekao je Salapić.

SDP skuplja potpise za opoziv Karamarka i za raspravu o privatizaciji

Kaže kako u HDSSB-u još nemaju stav hoće li se pridružiti SDP-u i podržati njihov prijedlog za glasanje o opozivu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ali potvrdio je kako je SDP počeo skupljati potpise za raspravu o privatizaciji sedam tvrtki i kako su oni taj prijedlog potpisali i podržali. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...