Obavijesti

News

Komentari 285

Predsjednica je razgovarala s Oreškovićem, ali i Reinerom

Predsjednica je razgovarala s Oreškovićem, ali i Reinerom
1

Sastanak na Pantovčaku nije bio najavljen ni na službenim stranicama predsjednice, niti na stranicama Vlade. S predsjednicom je razgovarao i predsjednik Sabora

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak ujutro sastala se s premijerom Tihomirom Oreškovićem te razgovarala s predsjednikom Hrvatskoga sabora Željkom Reinerom. 

Tema je zasigurno bila kriza vlasti nakon što je premijer Orešković prošli tjedan zatražio da iz Vlade odstupe prvi potpredsjednik i šef HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik i čelnik Mosta Božo Petrov, a Karamarko potom poručio da Orešković više ne uživa povjerenja HDZ-a. Karamarko je pritom najavio da će stranka, ne podnese li Orešković ostavku, pokrenuti proceduru njegova opoziva i preslagivanja većine u Saboru i Vladi.

Reiner je samo kratko kazao da su razgovarali o stabilnosti države.

Predsjednica Republike u više je navrata naglasila da će postupati u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, a prije svega „i nadalje biti čimbenik stabilnosti“.

Uslijed krize vlasti koja se intenzivirala u petak zahtjevom za ostavkama Tomislava Karamarka, Bože Petrova i Tihomira Oreškovića, predsjednica je poručila građanima da su - sigurni.

Navodno će se premijer se danas obratiti novinarima. 

Inače, današnji sastanak na Pantovčaku nije bio najavljen ni na službenim stranicama predsjednice, niti na stranicama Vlade.

Hasanbegović: HDZ će vrlo brzo donijeti odluke

U jeku krize vlasti predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner i ministar kulture Zlatko Hasanbegović u ponedjeljak ujutro stigli su na svečano otvorenje izložbe 'Povijesna uloga Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti'. 

Reiner je tek kratko rekao da je s predsjednicom razgovarao o 'stabilnosti države'. 

Ministar Hasanbegović na pitanje novinara hoće li HDZ tražiti opoziv premijera Oreškovića rekao kako se još razgovara o potezima. 

- Vrlo brzo će se donijeti konkretne političke odluke. Sada smo u razdoblju intenzivnih konzultacija i rasprava što je najbolje za hrvatsku državu, demokraciju, za stabilnost i politički život - rekao je Hasanbegović. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 285
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk