Obavijesti

News

Komentari 23

Nikad otkriveni ubojice: Tko je Ubojica sluškinja iz Austina?

Nikad otkriveni ubojice:  Tko je Ubojica sluškinja  iz Austina?
10

U Austinu je 1884. i 1885. godine ubijeno osmero ljudi. Najmlađa žrtva imala je samo 11 godina. Nagađa se da su ubojica iz Austina i Jack Trbosjek bili ista osoba

VIDEO

U novom specijalu ' Nikad otkriveni ubojice ' donosimo vam priče koje su šokirale javnost i navele na mnoge špekulacije o mogućim počiniteljima i motivima ubojstava. Unatoč opširnim istragama ovi zloglasni monstrumi nikad nisu pronađeni...

Serijski ubojica prozvan Servant Girl Annihilator (Uništavatelj ili Ubojica sluškinja ), ubijao je u Austinu 1884. i 1885. godine. Austin, grad u Teksasu, u to je doba imao oko 17.000 stanovnika. U prosincu 1885. godine The New York Times je izvijestio kako je ubojstva "počinio isti, podmukli luđak koji uživa u ubijanju žena". I danas traju rasprave jesu li ubojstva uopće povezana ili se samo pomoću 'Ubojice sluškinja' trebalo naći žrtveno janje za nedjela nekih podlih ubojica i silovatelja.

VIDEO

Navodno je isti čovjek ubio sedam žena - pet crnkinja i dvije bjelkinje. Ubio je i jednog muškarca. Sve žrtve su napadnute u kući dok su spavale u svojim krevetima. Neke žrtve ubojica je izvukao iz kuće i tamo ih ubio. Serija zločina završila je ubojstvima Eule Phillips (17) i Susan Hancock koja je napadnuta dok je spavala u krevetu svoje kćeri u noći na 24. prosinac 1885. New York Times je u prosincu 1885. pisao da je uhićeno 400 muškaraca tijekom istrage. Nekima se i sudilo, ali su na kraju svi oslobođeni jer protiv nikoga nije bilo dovoljno dokaza za osudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Ubojica iz Austina bio je Jack Trbosjek?

Ubojstva u Austinu su jedan od najranijih slučajeva serijskih ubojstava u SAD-u . Počela su tri godine prije nego što je Jack Trbosjek počeo masakrirati žrtve u Engleskoj. Shirley Harrison , autorica knjige o Jacku Trbosjeku tvrdi da postoji veza između ubojstava u Austinu i Londonu. Tvrdi čak da ih je počinio isti čovjek, James Maybrick. Vezu između Jacka Trbosjeka i ubojstava u Austinu zagovaralo je još nekoliko autora, ali i neki mediji. Činjenica je da je londonska policija ispitala nekoliko američkih kauboja, a u knjizi "Jack Trbosjek, od A do Ž", navodi se da je Trbosjek možda bio Buck Taylor iz Teksasa, izvođač u showu Buffalo Bill.

Nagađalo se da je ubojica iz Austina, odnosno Jack Trbosjek navodno bio malezijski kuhar Maurice . On je tijekom ubojstava 1884. i 1885. radio u malom hotelu Pearl House u Austinu. Većina žrtava stanovala su u blizini tog hotela. Iz Teksasa je otišao u veljači 1886. odnosno nekoliko tjedana nakon što su ubojstva prestala. Otišao je raditi na brod, a kasnije se pojavio u Engleskoj. London Times je o njemu napisao da je to čovjek koji je prijetio da će ubiti prostitutke iz Whitechapela, a kasnije je nestao.

VIDEO

Crnačka zajednica je pak vjerovala da je ubojica bijelac s magičnim moćima koje su mu omogućile da bude nevidljiv. Čudno im je naime bilo što niti u jednom slučaju napada nisu lajali psi niti se čulo lomljenje ograde koje bi probudilo ljude. Ubojstva su prestala kada su vlasti ponudile nagradu u potrazi za napadačem i nakon što su se građani organizirali te su noću patrolirali ulicama. Pretpostavlja se da je ubojica ili grupa njih napustila Austin. Deset godina nakon ubojstava zbog sigurnosti građana u Austinu su podignuti svjetleći tornjevi.

Silovao je i ubio curicu (11)

Prva žrtva ubijena je na Staru godinu 1884. Mollie Smith bila je crnkinja i imala je 24 ili 25 godina. Ubijena je iza kuće u kojoj je radila kao sluškinja. Ubojica ju je ostavio da leži krvava u snijegu. Glava joj je bila isprebijana, spavaćica razderana. Iz položaja u kojem je ležala, vlasti su zaključile da je vjerojatno bila silovana. Mollie je radila za obitelj Hall. Održavala je kuću i kuhala za njih, a živjela je sa svojim suprugom u sobici iza kuće. Iste je noći napadnut i njezin suprug Walter Spencer (30). On je spavao i probudio se s dubokom porezotinom na licu. Soba je bila u neredu, a Mollie nije bilo. Njihov poslodavac slijedio je krvavi trag i našao Mollie mrtvu. Ubijena je najvjerojatnije sjekirom.  Vlasti su zaključile da bi ubojica mogao biti William Brooks koji je nekada bio s Mollie u vezi. Zaključili su to na temelju siline kojom je djevojka ubijena. Pretpostavljali su da je zločin počinjen iz ljubomore. No Brooks je imao alibi i tvrdio je da je nevin. Pušten je zbog nedostatka dokaza.

Početkom svibnja 1885. godine ubojica je opet napao. Žrtva je bila Eliza Shelley (30) , također crnkinja koja je radila kao sluškinja. Živjela je s troje djece u sobi iza kuće bivšeg zakonodavca L.B. Johnsona. Njegova supruga čula je da Eliza vrišti i poslala je nećakinju da vidi zašto. Djevojka je našla ubijenu Elizu. Netko joj je nanio teške ozljede glave, vjerojatno sjekirom. Ubojica joj je skoro rasporio lubanju. Napao ju je dok je spavala, a onda odvukao u hodnik. Skinuo joj je spavaćicu pa se pretpostavlja da je i ona bila silovana. Njezin sin (8) ispričao je kako je muškarac ušao u sobu, natjerao ga u kut i prekrio  dekom. Navodno je dječak nakon toga zaspao i do jutra nije znao da mu je majka ubijena. Uhićena su dvojica i uskoro pušteni jer nije bilo dokaza protiv njih.

Samo dva tjedna kasnije, također u svibnju ubijena je sluškinja Irene Cross (33). Napadnuta je po noći dok je spavala u svojoj kućici. Izmasakrirana je nožem. Ubojica joj je pokušao skinuti skalp. Ruku joj je skoro odvojio od tijela. Bila je još živa kada su je vlasti pronašle.

U kolovozu iste godine napadnute su Rebecca Ramey (50) i njezina kći Mary (11). Majku je ubojica onesvijestio, a djevojčicu je izvukao iz kuće, silovao i probo joj uši željeznom šipkom. Rebecca je preživjela no Mary nije. Rebecca se kasnije nije mogla sjetiti ničega što bi moglo pomoći u pronalaženju ubojice. Rebecca je također bila sluškinja . Nakon tog napada građane Austina uhvatila je panika i počeo je pritisak na vlasti da što prije pronađu ubojicu.

U rujnu je ubijen bračni par Gracie Vance (20) i Orange Washington (25) dok su kuharica Lucinda Boddy i Patsie Gibson (17) teško ozlijeđene. Svi četvero su napadnuti dok su spavali u sobici u kojoj su stanovali. Gracie se prva probudila kad ju je ubojica zgrabio. Probudio se i Orange i ustao iz kreveta, a onda ga je ubojica udario sjekirom po glavi i ubio ga . Ubojica je krenuo na Lucindu i udario i nju po glavi. Silovao ju je i tada se onesvijestila. Budući da je napadnuto četvero ljudi pojavila se sumnja da nije bila riječ o samo jednom napadaču. Lucinda je kasnije došla k svijesti i tvrdi da je u sobi vidjela muškarca kojoj joj je rekao da ga ne gleda. U panici je na njega bacila svijeću i pobjegla. Uskoro su stigle vlasti. Gracie su pronašli mrtvu u štali. Bila je silovana. U ruci je držala zlatni sat pričvršćen na lanac koji je bio omotan oko njezine ruke. U štali je bio osedlan i zavezan konj. Njezin suprug Orange umro je sljedeći dan od ozljeda.

Panika medu građanima je sve više rasla. Kritizirali su šerifa koji nikako nije uspijevao pronaći ubojicu. Šerif je onda u pomoć pozvao detektive iz Houstona. Uhitili su dvojicu crnaca, ali im ubojstva nisu uspjeli dokazati.

Zadnja dva ubojstva bila su na Badnjak 1885. godine.

Moses Hancock (50) se probudio i pronašao je svoju ženu mrtvu u dvorištu kuće. Sue Hancock (41), bjelkinja, izmasakrirana je sjekirom. Ubojica ju je silovao. U istom satu ubijena je i Eula Phillips (17) , mlada i lijepa bjelkinja koja je bila omiljena u društvu. Ona je također živjela u bogatoj četvrti. Bila je gola, a tijelo je pronađeno u blizini kuće njezinog svekra. Napadnut je i njezin muž James (24). Njega su pronašli u krevetu, u nesvijesti. Pored njega je bio njihov mali sin (1), neozlijeđen. U hodniku je ležala sjekira. Krvavi trag potezao se od sobe do ulice gdje je Eula pronađena razbijene lubanje. Na trijemu je pronađen otisak cipele koji je očito pripadao muškarcu. V lasti su odmah posumnjale na supruge. Pretpostavili su da su ubili žene i ubojstva prikazali kao da je riječ o "Uništavatelju sluškinja". Sue je naime htjela ostaviti muža, a Eula je bila nezadovoljna u braku i navodno je imala ljubavnika. James je navodno prijetio ženi i na nju bacao stvari. Eula ga se  bojala i navodno je ona u sobu donijela sjekiru kako bi se  zaštitila. On je, sumnjalo se, sjekiru pronašao i ubio ženu , a onda je tijelo iznio van. Na suđenju je imao najbolje odvjetnike.

Dokazano je da se njegov otisak ne podudara s onim koji je pronađen na mjestu zločina. Osuđen je, ali viši sud ga je oslobodio jer nije bilo dovoljno dokaza protiv njega. Ni Moses Hancock nije bio osuđen za ubojstvo svoje žene.

Ubojica iz Austina bio je Nathan Elgin?

Nathan Elgin (19), crnac koji je radio kao kuhar u lokalnom restoranu, napao je pijan u veljači 1886., djevojku u saloonu. Izvukao ju je van i odvukao u susjednu kuću te nastavio zlostavljati. Djevojka je vrištala. Dvojica muškarac su joj priskočili u pomoć,  a uskoro je stigao i policajac John Bracken. Nathan je izvukao nož i okomio se na muškarce. Bracken je pucao i pogodio napadača u kralježnicu. Ostao je paraliziran i preminuo je narednog dana. Tijekom obdukcije liječnici su zamijetili da Nathan nije imao prst na desnom stopalu . Taj podatak bio je vrlo značajan. Naime ubojica iz Austina na nekoliko mjesta ubojstva ostavio je tragove stopala dok je žrtve nosio iz kuća. Ponekad je ostavljao i oružje ubojstva, odnosno sjekire. Upravo na pronađenim krvavim otiscima vidjelo se da desno stopalo ima četiri prsta . Osim toga dokaza ostaje činjenica da su nakon Nathanove smrti ubojstva  - prestala.

Elgin je bio oženjen i imao je dvoje djece. Njegova žena je radila kao služavka i nije živjela s njim već u kući u kojoj je služila. Rođen je u Arkansasu, ali je s roditeljima 1875. preselio u Austin. Njegovo zanimanje vodilo se kao "sluga". Oženio je 1882. djevojku koja je živjela u susjedstvu. Godine 1881. je uhićen zbog nošenja oružja i sudjelovanja u pucnjavi. Naredne godine šerifu je poslao pismo u kojem mu je prijetio da će ga ubiti sljedeći put kad se sretnu. Suvremenici su Nathana opisivali kao žednog krvi i vrlo nasilnog . Djevojku u saloonu, osim činjenice da je bio pijan, napao je bez povoda te ju je htio silovati i ubiti. Ipak, budući da je ubijen, niti njemu ubojstva sa sigurnošću nikada nisu dokazana.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)