Obavijesti

News

Komentari 64

Neslaganje Mostovaca i Marića: Reforma pada na struji i hrani

Neslaganje Mostovaca i Marića: Reforma pada na struji i hrani
1

Sjednica užeg kabineta Vlade koja je počela nešto malo iza 16 sati u Banskim dvorima. Raspravljali su o točkama dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Vlade

VIDEO

Sjednica užeg kabineta Vlade koja je počela u srijedu nešto malo iza 16 sati u Banskim dvorima trajala je oko pet sati. Raspravljalo se o točkama dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Vlade, među kojima je i porezna reforma zbog koje dolazi i do prvih trzavica među vladajućima. Naime, Mostovci se ne slažu s pojedinim dijelovima porezne reforme.

Iako je premijer Andrej Plenković najavio da će na sjednici biti svih 15 zakona sada je to upitno, a upitno je hoće li se uopće i sama sjednica održati.

Neslaganje Mosta i Marića

Ako ne možemo pomoći socijalno najugroženijima, onda je i cijela reforma upitna.

Rekao nam je to zastupnik Mosta Nikola Grmoja i potvrdio da su poslali HDZ-u niz prijedloga i analiza na poreznu reformu ministra financija Zdravka Marića. Grmoja kaže da se svim građanima htjelo pomoći kroz nižu cijenu struje, ali da HDZ nije znao za naknade koje rastu u njenoj cijeni. I uz niži PDV treba već sljedeće godine izdvojiti 2,1 milijardu kuna u računima.

- A ugostiteljima se diže PDV jer im se obvećava niža cijena struje. Ako neće biti jednoga, neće biti niti drugoga - ističe Grmoja za jedan primjer.

Što to točno predlaže u svojim analizama Mosta, Grmoja i ostali Mostovci ne žele još otkriti dok HDZ ne odgovori na njihove prijedloge. Sve je sastavljeno na više stranica i poslano Mariću.

- Ako se nađe rješenje s našim prijedlozima, onda ćemo sve podržati. Ali sigurno nećemo podržati nešto samo zato što smo partneri u vlasti - zaključuje Grmoja.

I drugi sugovornici u Mostu kažu da bi Marić trebao poslušati ugostitelje i ostaviti im barem neku kompromisnu stopu PDV-a kako hrana i piće ne bi poskupjeli. Također, Most ne podržava porast PDV-a na mlijeko i kruh predviđeno za 2018. godinu, a smatra da se najveće plaće ipak trebaju dodatno oporezivati.

Ministar Marić inače ne planira odustati od reforme kako ju je predložio. Ako se ne usklade, Most nema ništa protiv da se refoma odgodi za 2018. godinu     

Milanovićeva vlada je zločinačka organizacija

Grmoja je prozvao Milanovićevu vladu zločinačkom organizacijom jer su dozvoli rast naknada za struju, za koje građani trebaju izdvojiti 6,23 milijardi kuna. Kaže da i to ruši poreznu reformu.     

Marić ne odustaje

Marića napadaju ugostitelji, kulturnjaci, sada i Most. On je ustrajan, a zasad ima podršku premijera Andreja Plenkovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa