Obavijesti

News

Komentari 10

Nesreća: Kćeri (5) je slomila zub i tako ju spasila od gušenja

Nesreća: Kćeri (5) je slomila zub i tako ju  spasila od gušenja
2

Zara (5) pala je tijekom spuštanja na vodenom toboganu u Turskoj te je ostala bez svijesti. Zub joj je zaglavio čeljust što je njezina majka Adele (41) uspjela pogurnuti i omogućiti joj da diše

VIDEO

Snalažljiva majka uspjela je spasiti život svoje kćeri u nesreći koju je lani doživjela na vodenom toboganu tijekom godišnjeg odmora u Turskoj. 

Adele Olcer iz Južnog Yorkshirea spasila je kćer nakon što je 5-godišnja djevojčica pala na leđa na toboganu kojim se spuštala većom brzinom. Očajnoj majci nije preostalo drugo nego da čeka da se djevojčica u nesvijesti spusti sve do kraja, a kada ju je dočekala oslobodila joj je dišne puteve tako što  joj je slomila zub kako se ne bi ugušila. Djevojčica je odmah prevezena u bolnicu. U Turskoj se liječila tri tjedna, a liječnici su strahovali da će ostati paralizirana. 

- Moja prva pomisao bila je da je mrtva. Okrenula sam ju i vidjela da ima otvorene oči. Mislila sam da je to to. Nije disala i čeljust joj je bila zaglavljena - ispričala je. 

Odlučna majka primijetila je da djevojčici jedan zub ne dozvoljava da otvori usta pa joj je nekako rukom pritisnula zub kako kako bi joj podignula jezik i oslobodila put za disanje. 

Njezina Zara slomila je vrat i lubanju, na dva mjesta puknula joj je ruka te joj je neko vrijeme nakon nesreće bio pogoršan vid. Potpuno se oporavila u rujnu 2015. 

- Sada znamo koliko smo sretni. Mnoga djeca se nakon ovakvih ozljeda ne izvuku. Mislim da sam uspjela ostati smirena jer sam baš tjedan dana prije godišnjeg odmora na poslu prošla napredni tečaj davanja prve pomoći - kazala je Adele za Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa