Obavijesti

News

Komentari 165

Nevrijeme poharalo Slavoniju: 'Za pet minuta sve je plivalo...'

Nevrijeme poharalo Slavoniju: 'Za pet minuta sve je plivalo...'
21

Jaka kiša i tuča u utorak poslijepodne pogodile su zapadnu Slavoniju, a najteže je bilo u okolici Požege gdje se u nekim mjestima voda izlila iz potoka i ušla u kuće...

VIDEO

Nevrijeme praćeno tučom između 17,30 i 18 sati pogodilo je šire područje Požeško-slavonske županije, a u nekim mjestima uzrokovalo je štetu i velike probleme stanovnicima. 

Najteža situacija na području požeštine bila je u prigradskom naselju Vidovci. U vrlo kratkom vremenu ogromna količina vode sručila se s okolnog brda i u samo nekoliko minuta poplavila je ulicu Sv. Valentina.

– Odjednom se s brda slila velika količina vode koju potoci ne mogu progutati. Ne pamtimo da se sve tako brzo odigralo, gotovo za pet minuta sve je već plivalo. Spašavamo stvari iz prizemlja jer se bojimo da će nam se ponoviti scenarij iz 2014, kazali su mještani Vidovaca za Požega.eu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tomislav Čabraja iz Vidovaca za 24sata rekao je kako se voda slila u potoke koji su potom nabujali:

- Vidjet ćemo što dalje, zasad smo očistili ovo što smo imali. Došao je i bager od vodoprivrede, nadam se da će biti sve u redu. Iznad nas je stari kamenolom i velika količina vode slijeva se prema našem mjestu, a treba očistiti i obližnje akumulacijsko jezero. 

Nevrijeme je uzrokovalo štete i na poljoprivrednim kulturama te voćnjacima. Na tom području prometuje se otežano zbog vode koja prelazi preko kolnika, a mještanima na terenu pomažu vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požega i DVD-a Požega.

I Nova Gradiška pod vodom

Ništa lakše nije bilo ni u Novoj Gradiški i okolici gdje je, zbog jake kiše i leda, voda poplavila ulice, podrume, kuće, poslovne prostore...Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška i DVD Cernik imali su 20-ak intervencija, uglavnom su radili na ispumpavanju vode iz podruma.

Poplave i u susjednim zemljama

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, pljuskom i tučom obrušilo se u utorak poslijepodne i na Novi Sad čije su se ulice pretvorile u rijeke, potopivši nekoliko automobila, u najmanje jednoj školi nastava je prekinuta zbog prokišnjavanja, a u pojedinim dijelovima grada obustavljen je promet. 

List „Blic“ prenosi kako su u potopljenim ulicama na površinu isplivali podzemni kontejneri. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a