Obavijesti

News

Komentari 116

Karamarko bez podrške Mosta: 'Nije bitan stav Povjerenstva'

Karamarko bez  podrške Mosta: 'Nije bitan stav Povjerenstva'
1

Šimić kaže da Vlada trenutačno ima  polublokadu. Kaže da Vlada i minsitri i dalje odgovorno rade svoj posao, ali ne treba bježati od toga da imamo problem

VIDEO

Miroslav Šimić iz Mosta rekao je kako Vlada trenutačno ima  polublokadu. Kaže da Vlada i minsitri i dalje odgovorno rade svoj posao, ali ne treba bježati od toga da imamo problem. Ipak, kaže kako postoji i način da se blokada okonča prije glasovanja o Karamarku:

- Može ukoliko gospodin Karamarko sam odluči otići. To je jedan od načina. Drugi način ja sada ne vidim, ali u politici je sve moguće pa me možda nešto već sutra demantira - rekao je Šimić za RTL Direkt.

Na pitanje može li odluka Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa promijeniti stav Mosta odgovara:

- Što se tiče samog Povjerenstva, ono raspravlja o drugačijoj vrsti odgovornosti. Ono na što se Most poziva je politička odgovornost oko koje odlučujemo svi mi. Svi ministri i oba potpredsjednika su morala imati potporu vladajućih, a ovdje se radi o tome da gospodin Karamarko zbog MOL-a više nema našu političku potporu. I tu nije presudan stav Povjerenstva, on može biti važan za neke druge stvari. Bilo bi nam drago da brzo donesu odluku, ali to ne može utjecati na nas.

Šimić smatra da se u javnost pokušava proturiti jedna pogrešna teza, da je ovdje riječ o sukobu dvije osobe - Petrova i Karamarka.

- To uopće nije istina. I ministri i zastupnici su rekli što misle o ovome. Ovdje se ne radi o osobnom odnosu. Cijenimo pokušaje predsjednika Vlade da pokuša umiriti situaciju jer je važna stabilnost Vlade. Vlada, ministri i premijer imaju našu punu potporu, ali je nema prvi potpredsjednik Vlade - rekao je Šimić dodavši da nije riječ ni o kakvom sukobu na stranačkoj niti osobnoj razini. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je