Obavijesti

News

Komentari 4

Nije odustajao: Goran je bio u kolicima, a danas je maratonac

Nije odustajao:  Goran je bio u kolicima, a danas je maratonac
5

Upornost i volja: Goran (44) nije osjetio noge dvije godine, a do prije samo pet godina bio je u kolicima. Sad trči polumaratone, a priprema se za 100 kilometara...

VIDEO

Ukliještila su mi se oba diska kralježnice, pritiskala su živce i dvije godine nisam osjećao noge - ispričao je Goran Jureković (44), električar iz Daruvara. No, prije tri dana on je istrčao četvrti polumaraton.

Sa startnim brojem 309, ponosno je ušao u cilj, a do samo prije pet godina sjedio je u kolicima nepokretan.

Nije odustajao

- Neću stati! Pripremam se za prvi maraton, a planiram ga istrčati za pet mjeseci.

Do 50. ću se ohrabriti i za 100 kilometara, veselo nam kaže. Prognoze su bile porazne, život je trebao provesti prikovan uz invalidska kolica.

- Doktori su odustali od mene. Ali ja nisam odustao od sebe. Uzeo sam stvar u svoje ruke i obratio se doktoru iz Slavonskog Broda. Čim je vidio nalaze, zaključio je da nema drugog rješenja nego odmah operirati kralježnicu – kaže Goran.

Oporavljao se godinu dana te je napokon prohodao. Prije kolica nije vodio zdrav život, bilo kakva sportska aktivnost za njega je bila nepoznanica. Ipak, “prosvjetljenje” je doživio gledajući kroz prozor iz svojeg bolničkog kreveta.

- Ugledao sam čovjeka kako vozi bicikl. To je bio prijelomni trenutak. Rekao sam si: ‘Gorane, ako ikad staneš na noge, počet ćeš se baviti sportom’ – kaže. Svakoga dana u pet sati započinje njegova tura po šumama duga desetke kilometara. Trening ne propušta ni pod razno, a to dokazuje i nedjeljni rekord koji je brži za 14 minuta (istrčao ga ja za 1,48 h) od zadnjeg polumaratona koji je otrčao prije pet mjeseci u Zagrebu.

- Prije bih na 18. kilometru bio pred odustajanjem, noge su mi bile olovne, ali takve krize prebrodite. Danas ih nema jer sam u odličnoj formi - govori Goran.

Najveća podrška žena

Bavi se i biciklizmom, planinarenjem te skijanjem. Doktori su mu ipak zabranili skijanje.

- Znam da ću jednog dana stati i na skije – rekao je Goran. Najveća potpora mu je, kaže, žena Danijela, na čijim su se leđima prije pet godina lomila koplja. Pomisao na to da uz autistično dijete mora voditi brigu i o mužu u kolicima Gorana je, kako kaže, tjerala na gubitak vjere u život. Na kraju je sve dobro završilo, a trčanje ga je promijenilo iz korijena.

Opuštanje

Tu nema stresa, nema priča o politici, govori i dodaje kako uvijek završe na zasluženom druženju uz pivu.

Pobjeda

Jedino mu je važno svaku utrku završiti na cilju i osjećati se kao pobjednik bez obzira na rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa