Obavijesti

News

Komentari 1067

'Ja nisam u sukobu interesa! Moj opoziv? Ma, to je smiješno'

'Ja nisam u sukobu interesa! Moj opoziv? Ma, to je smiješno'
1

Neki kažu da ako izgubimo možemo platiti milijarde kuna. Razmišljam i o skupim troškovima za odvjetnike. Arbitraža ide dalje, pitanje je može li se ona zaustavit - poručio je Karamarko

VIDEO

Tomislav Karamarko u srijedu popodne rekao je kako nije u sukobu interesa dodavši da o tome više neće govoriti dok Povjerenstvo ne završi rad:

- Danas je počelo raditi Povjerenstvo, ja znam da nisam u sukobu interesa. Dok ono ne završi rad, ja neću pričati o tome. Dopustite da kad to prođe, onako kako očekujem da će proći, da imam pravo izraziti mišljenje o INA-i, MOL-u i poziciji Hrvatske. Svatko od nas može utjecati na to, Sabor, Vlada, logika interesa RH... Ja ne vidim u čemu je problem ako kažem da više trebamo razgovarati, a manje se suditi. Neki kažu da ako izgubimo možemo platiti milijarde kuna. Razmišljam i o skupim troškovima za odvjetnike. Arbitraža ide dalje, pitanje je može li se ona zaustaviti. Molimo Boga da je dobijemo - poručio je Karamarko za Novu TV i pojasnio da on svojim stavom oko arbitraže brani nacionalne interese.

Na pitanje je li moralno da kao političar sudjeluje u odlučivanju oko Ine i MOL-a, Hrvatske i Mađarske, Karamarko odgovara:

- Isuse Bože, koliko neistinitih tvrdnji u samom pitanju. Što je neupitno? Dakle, 2012. je supruga potpisala ugovor s firmom gospodina Petrovića, radila je poslove marketinga i PR-a. 2012., prije nego što sam postao predsjednik HDZ-a i taj ugovor prekinuli su u momentu kad se znalo da ću postati član Vlade. Prema tome, o čemu govorimo? Postoji ne samo taj ugovor moje supruge. To je ugovor privatnih firmi. Postoji ih više, o čemu govorimo?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'U Finskoj sam slušao predavanja'

Karamarko je odbacio tvrdnje da je u Finskoj lobirao i dodao da je tamo bio pozvan na gospodarski forum gdje je slušao predavanja. Komentirao je i optužbe vezane za njegov privatni odnos s onima koji zagovaraju interese MOL-a:

- Neću dopustiti da itko ugrožava moju obitelj preko paušalnih procjena. Ovdje ne postoji nikakav slučaj, za razliku od slučaja Žužul. Imali smo ministre čije su supruge konkretno poslovale u sferi energetike. Ništa od toga nisu bile afere, a danas se izmišlja afera koja to nije. Zar dvije privatne tvrtke, ili jedna privatna tvrtka ne može imati poslovne ugovore s drugim tvrtkama? Zar je to poslao problem? Pojavio se nekakav Gavrilović. Ponovit ću ono što sam kolegama ponovio. Zar doista sondiranje plasmana pašteta i mesnih doručaka, evo sad malo karikiram, ugrožava nacionalnu sigurnost. Je li to sukob interesa? O čemu govorimo? Ako se ova afera, ako je to doista poticanje za malo poduzetništvo, onda je to katastrofa. Na koji način mi mislimo uopće raditi? Pazite, nanosi se velika šteta jednoj maloj firmi, od koje živi šest, sedam obitelji. Na pamet pričam. Budimo oprezni kad su ovakve stvari u pitanju.

- Zar ja moram otkriti sve klijente svoje supruge, koja se bavi PR-om i marketingom? Mislim da ni ne mogu to - kaže Karamarko.

Karamarko je rekao i kako su odnosi u Vladi dobri te da neće biti prjevremenih izbora.

- Ova Vlada je stabilna dok HDZ to želi.  A mi to želimo. Pošto su počeli pozitivni trendovi i dobre reakcije iz Bruxellesa, iz MMF-a, ne vidim razloga da se situacija mijenja, dapače. Prijevremeni izbori nikako, to je preveliki gubitak vremena i nemamo prava na to - kaže Karamarko.

'Opoziv? Ma to je smiješno!'

Zahtjev oporbe za njegovim opozivom nazvao je smiješnim:

- Koliko sam razumio kolege iz Mosta, oni čekaju rješenje Povjerenstva za sukob interesa i nakon toga će odlučiti što će napraviti. Taj zahtjev za opoziv je više nego smiješan. jer ide od onih koji su četiri godine urušavali sustav ove države i gospodarski i sigurnosno, kako god hoćete.

Podsjetimo, danas je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo pokrenuti postupak u predmetu Karamarka kako bi utvrdilo nalazi li se u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa između njegove supruge Ane i njegova prijatelja Josipa Petrovića, lobista mađarskog MOL-a.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1067
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag