Obavijesti

News

Komentari 24

Nitko nije javio: Tajili su da se sumnja da je u hotelu legionela

Nitko nije javio: Tajili su da se sumnja da je u hotelu legionela
1

Roditelji djece iz Rugvice ogorčeni su i ljutiti na hotel Corinthia na otoku Krku i agenciju jer im nisu javili što se zbiva, nego su sve doznali iz medija

VIDEO

Sumnje da se nešto zbiva u hotelu Corinthia u Baškoj na Krku pojavile su se u srijedu, no djeca su unatoč tome ondje boravila do petka. Posljednji su napustili hotel.

- Da nešto ne valja čula sam od malog u srijedu kad mi je rekao da se ne smiju tuširati. Nisam mislila da je situacija tako alarmantna, no kad sam dan nakon njegova povratka na vijestima vidjela da se sumnja kako se u hotelu pojavila legionela, obamrla sam od straha. Danima ne spavam zbog toga - očajna je mama Violeta Molnar (35), čiji je sin Slaven (10), s još stotinjak učenika OŠ Rugvica kraj Zagreba, boravio u hotelu Corinthia u Baškoj na Krku. Ondje su bili na tzv. Školi u prirodi i školi plivanja.

Mama Vlatka Kaladić (32) također je za probleme doznala u subotu u medijima, a njezin Leon (10), nasreću, ne pokazuje simptome bolesti. Uz tri učitelja, u pratnji djece bila su dva turistička vodiča agencije preko koje su roditelji uplatili izlet, te Božica Findrik (39), čiji sin Filip (10) boluje od dijabetesa i nije ga se usudila pustiti samog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve doznali iz medija

- U srijedu je osvanula obavijest hotela da se taj dan ne smijemo tuširati. Sljedećeg dana vidjela sam da hotelom šeću ljudi s maskama na licu i nose epruvete, a djelatnica hotela koja ih je dovela u našu sobu, gdje su gledali cijevi, rekla je da su radili rekonstrukciju kotlovnice, pa sad moraju testirati vodu. U četvrtak je većina gostiju otišla iz hotela, a u petak smo ondje bili samo mi - rekla je Findrik. Ravnatelj OŠ Rugvica Robert Munđer tvrdi da ga do nedjelje navečer nitko nije službeno obavijestio ni o čemu.

Nalazi kasne, nema potvrde

- Tek sam tada dobio mail direktora hotela u kojem govore da postoji sumnja na legionelu. Odmah sam poduzeo sve potrebno, održao više roditeljskih sastanaka s predstavnicima hotela, agencije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na sastanku smo roditeljima objasnili sve o bolesti i simptomima. Direktor hotela priznao je da to bio njihov propust - rekao je ravnatelj dodajući da je među učenicima bio i njegov sin.

Bili su i vodiči iz agencije Kontakt tours, ali nismo dobili odgovor zašto nikoga nisu obavijestili. Iz hotela Valamar, u čijem je vlasništvu Corinthia, kažu da su u tom i još nekoliko njihovih hotela, uz stručni nadzor HZJZ-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, proveli mjere prevencije. Iako su nalazi koji bi potvrdili ili otklonili sumnju trebali biti gotovi još u utorak, u četvrtak od dr. Danijele Lakošeljac iz NZJZ Primorsko-goranske županije nismo dobili odgovor ima li u Baškoj legionele ili ne.

Djeca su se ondje kupala i pila vodu

Roditelji kažu da nastavnike u pratnji i djecu nitko nije upozorio na opasnost, pa su mališani od 9. do 13. svibnja bezbrižno pili vodu i kupali se u bazenima. Filip je u srijedu završio na Zaraznoj s temperaturom, a mama je premrla od straha. Nasreću, ima samo virozu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag